Classical Ukrainian Etoile: Nøtteknekkeren

Når

Torsdag 12. desember, kl. 19.00

Hvor:

Dovregubbens hall

Priser:

fra 450,- til 650,-

Varighet:

120 min, inkl. pause

Classical Ukrainian Etoile: Nøtteknekkeren

Det er bare å glede seg til en nydelig opplevelse for hele familien. Nå kommer den verdenskjente balletten Nøtteknekkeren med Tsjaikovskijs uendelig vakre musikk, fremført av ukrainske ballettstjerner i Classical Ukrainian Etoile Ballet.
 
Nøtteknekkeren er et vakkert eventyr om unge Clara som sovner og opplever at nøtteknekkerprinsen, leketøysoldater, snøfnugg og sukkerplummefeen våkner til liv. Drømmen er ikke bare hyggelig, full av søtsaker og snø. Clara og prinsen må også slåss mot forvokste rotter og mus.
 
Det var komponisten Peter Tsjaikovskij som gjorde denne fortellingen til en av verdens mest populære balletter i 1892, og i dag er det en verdensomspennende juletradisjon å se denne forestillingen. Kanskje har det noe med at både dans og musikk oppleves som universelle språk, og uansett nasjonalitet eller alder blir man grepet av denne historien om en jentes skjøre drøm og kampen mellom det gode og det onde, der kjærligheten vinner til slutt.
 
Denne versjonen av Nøtteknekkeren bruker klassisk koreografi av Marius Petipa og blir fremført av Classical Ukrainian Etoile Ballet.

Turneen presenteres av den norske organisasjonen «Kultur for Folket» for å støtte ukrainsk klassisk ballettkunst og ukrainske artister som ikke har mulighet til å opptre i hjemlandet. Turneen besøker Norge, Sverige og Danmark.


Billettpris:

Early Bird (ved kjøp av billetter fram til 1. juni 2024):
Ordinær: 550
Grupper, 4 personer eller flere: 450
Under 16 år: 450

Fra 1. juni 2024:
Ordinær: 650
Grupper, 4 personer eller flere: 550
Under 16 år: 550