Linda Eide: Fosse for dumskallar

Når

Lørdag 21. september, kl. 19.00

Hvor:

Dovregubbens hall

Priser:

350,-

Linda Eide: Fosse for dumskallar

Selveste Linda Eide og Sjur Hjeltnes ønsker velkommen til noe såpass sjeldent som en lys og lett Fosseforestilling. «Fosse for dumskallar» er fortellinger, analyser og anekdoter om det største fenomenet som noensinne har komme fra Hardanger; verdens første nobelprisvinner med nynorsk som hovedmål!

Hvem er han, hva skriver han, hvordan skriver han, og hva var det egentlig som skjedde da mannen som aldri skulle skrive for teater, over natta ble en verdensberømt dramatiker?
Hva er forholdet hans til komma, komle og bilkjøring? Og ikke minst: Er Jon Fosse så forbanna utilgjengelig som folk skal ha det til?

Dette er dumskallens inngangsbillett til Fosseriket og den viderekomne kan hente med seg noen nyttige studiepoeng.

Linda forteller: «Fosse for dumskallar» vart tinga av Det Norsk Teatret til Fosse-festivalen 2021. Det har vore skikkeleg artig å framføra dette før Nobelprisen, og det er ikkje mindre kjekt no. Folk er definitivt sugen på meir kunnskap og fønnfakta om fenomenet Jon Fosse.

Tekst og framføring: Linda Eide
Musikalsk og verbal bækking: Sjur Hjeltnes

Billettpris:
Ordinær: 350Linda Eide har jobba som journalist og programleder i NRK radio og fjernsyn i over tre tiår. Hun har mottatt en rekke priser for sin formidling. Eide skriver også bøker og teateroppsetninger, og framfører selv det hun skriver. Siden 2017 har hun frontet programmet «Eides språksjov», og gjort språkopplæring til lørdagsunderholdning på NRK1.