Gavekort Gavekort
gled noen gled noen gled noen gled noen gled
I september 2025 er det hele 20 år siden Marian Gravli åpnet Restaurant Henrik & Kompani her på Ibsenhuset. Hun har skapt en unik restaurant med et av de beste kjøkkenene i byen samtidig som hun er kjent for sine eminente og lærerike vinsmakingskvelder.
Nå kan du bli med på en 20-års jubileumstur med Marian og vinimportøren Vivino i Porsgrunn.
Praktisk informasjon:
Kort om turen:
Lørdag 30. august:
Vi møtes kl. 14.00 på Marco Polo-flyplass i Venezia. Her vil du finne vår lille turbuss som står klar til å transportere oss til den hyggelige vingården «Le Rive».
Vi samles rundt familiens langbord hvor vi smaker og gjennom forskjellige viner og spiser en god og lang lunsj.
Utpå ettermiddagen kjører vi videre til den vakre landsbyen Monfumo, hvor vi skal bo gjennom hele oppholdet. I Monfumo finner vi den bittelille vingården Ghisolana som produserer Prosecco. Her tar familien oss imot og innkvarterer oss i rom eller leilighet på gården. På gården finnes også et eget svømmebasseng hvor du kan ta et bad samtidig som du nyter utsikten over vinmarkene. Etter at alle har fått utdelt sitt bosted, møtes vi nede i restauranten. Her skal vi skal nyte en 3-retters middag med drikke, tilberedt og servert av familien som eier vingården.
Søndag 31. august:
Vi nyter en deilig frokost på terrassen til familien.
Denne dagen starter vi med en liten sykkeltur rundt i det vakre nabolaget. Vi besøker noen små lokale vingårder, smaker litt vin og sykler rolig videre.
På ettermiddagen kommer vår lille turbuss som tar oss med til byen Asolo. Her er det lagt opp til egentid. Byen byr på, blant annet, en gammel borg og en festning som kan være verdt ett besøk. Her finner du også noen butikker, markeder og en vakker Piazza.
På kvelden samles vi på vingården for en deilig middag med drikke.
Mandag 1. september
Igjen starter vi med frokost på terrassen, før turbussen kommer og henter oss. Denne dagen skal vi ned til Valpolicella og besøke vingården Terre di Leone. Her blir det en lengre omvisning og smaking med litt deilige skinker, salami og oster til.
Etter å ha vinket farvel til Frederico og Chiara på Terre di Leone, reiser vi ned til Gardasjøen. Her blir det egentid, som kan brukes til shopping, restaurantbesøk eller bare nyte omgivelsene ved sjøen
Middag med drikke på kvelden hjemme på vingården.
Tirsdag 2. september
Frokost på terrassen hører med, før vi reiser til Valdobbiadene. Dette området er berømt for sin produsksjon av Prosecco. Vi må naturligvis smake på produktene og vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Den siste kvelden avsluttes med middag hjemme på vingården.
Onsdag 3. september
Vi har kommet til den siste dagen. Det er litt vemodig å spise frokost før vi forlater Ghisolana. Men vi har ennå ett besøk igjen, vi skal til vingården Frigo. Her bli det vinsmaking og en deilig tre-retters lunsj i restauranten til familien som driver denne gården.
Vi ankommer Marco Polo-flyplassen rundt kl. 15.00. Etter dette er det «takk for en fin tur og vel hjem».
gled noen gled noen gled noen gled noen gled
Design og utvikling av Breakfast