Trond møter: Sigurd Wongraven – mørkets lysmester

Når

Onsdag 18. oktober, kl. 19.00

Hvor:

Peer Gynt, småbord

Priser:

480,-

Trond møter: Sigurd Wongraven – mørkets lysmester

Sigurd Wongraven er vokalist og gitarist i Satyricon – en norsk black metal-institusjon. Han har i tillegg et liv med en rekke andre dimensjoner. Trond Aarstad Jr. inviterer Sigurd Wongraven til samtale om musikk, Munch, vin, mat, skating, gitarer, Porsche, og rollen som fotballtrener. Samt ellers hva øynene livets terninger viser.

Satyricon ble dannet i 1991. Bandet fikk i løpet av få år en unik posisjon innenfor sin sjanger, både i Norge og internasjonalt. Det har blitt ti studioutgivelser i porteføljen – mer er i emning. Konserter med Satyricon er en særegen opplevelse. I 2015 ble det gitt ut en live-skive fra Den norske opera.

Black metal ble i deler av 1990-tallet en kontroversiell uttrykksform, både på og utenfor scenen. Det var en periode med en magnetisk tiltrekning av mediaoverskrifter, blant annet knyttet til drap og ildspåsettelser. Nå er vi tiår senere. Verden har fått mye annet i seg, men er fortsatt en hard nøtt å knekke. Det har Wongraven tanker om.

Sigurd Wongraven får fra 2010 utløp for en av sine lidenskaper; vin. I tretten år har han utviklet vin, og videresolgt produktene via Vinmonopolet i Norge. Wongraven Wines har blitt en stor aktør i Norge, samt at det også satses internasjonalt.

Sigurd får konstatert en hjernesvulst 2015. Han lever med det, har bygget seg opp, og skriver nye kapitler. Alt kan ikke kontrolleres, men kortene vi har må spilles. Skating har også fra tidlig av vært en oppslukende aktivitet – i tospann med musikken. Brettet er ikke lagt på hylla – det er fortsatt en «bag of tricks» som mestres. Porsche-interessen er en besettelse – hvor det til og med kjøres baneløp. Med vinnerinstinkt og suksess.

I 2022 ble en av fjorårets mest omtalte kunstopplevelser gjort tilgjengelig på Munchmuseet: Satyricon & Munch. Et spesialkomponert musikkverk av Satyricon ble koblet sammen med utvalgte malerier og grafiske arbeider av Edvard Munch. Dette ble kuratert av Wongraven.

Det mangler ikke på temaer når Sigurd og Trond entrer scenen. Trond holder i samtalen – Sigurd deler av seg selv. Det blir i tillegg vinsmaking – tre utvalgte glass fra Wongravens seleksjon. Alt blir rammet inn i Satyricon sin musikk. Det er duket for et sjeldent møte med «mørkets lysmester».

De tre vinglassene med smaksopplevelser av Wongravens portefølje som er inkludert i arrangementsprisen er: Barolo, Riesling og Champagne.

Billettpriser:
Ordinær: 480 (inkluderer 3 glass vin)