Når: Mandag 17. oktober, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 175,- til 375,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Skien World: Roraima

Mandag 17. oktober, kl. 19:00

Kjøp billett

Stille, men kraftfull musikk. Bestillingsverket, skrevet av Sigurd Hole til Oslo World i 2020, setter søkelys på temaer som naturmangfold og økologisk sårbarhet, og henter inspirasjon blant annet fra lyden av regnskogen i Amazonas og Yanomami-folkets mytologi. Med ekstra lyd- og bildeproduskjon presenterer Hole og et stjernelag av musikere, dette unike verket. Kvelden starter med «forsnakk» med Sigurd Hole fra Roraima og Trond Aarstad.

Medvirkende:
Trygve Seim – saksofoner

Frode Haltli – akkordeon
Helga Myhr – hardingfele/vokal
Tanja Orning – cello
Håkon Aase – fiolin
Knut Kvifte Nesheim – perkusjon
Sigurd Hole – kontrabass
Lyd: Audun Strype
Lys / video: Jan Erik Holto

Sigurd Hole regnes blant våre fremste musikere og komponister. Hans prisbelønnede storverk «Roraima», som ble skrevet for et ensemble for 7 musikere til festivalen Oslo World i 2020, kom i februar 2022 ut på plate til strålende kritikker i både norske og utenlandske medier som The New York Times, Aftenposten og Dag og Tid. Albumet ble nylig tildelt den prestisjetunge tyske kritikerprisen «German Music Critics´Award».

«Roraima» setter søkelys på temaer som naturmangfold og økologisk sårbarhet og henter inspirasjon fra lyden av regnskogen i Amazonas, og fra Yanomami-folkets mytologi. Verket inneholder også feltopptak fra regnskogen av den amerikanske lydbildeøkologen Bernie Krause. Musikken, som sømløst blander elementer fra både jazz, klassisk og folkemusikk, har en sterk melodisk åre. Verkets hovedtema bygger på en enkel melodifrase sunget av den rødnebbede tukanen, en utrydningstruet fugleart som lever i Amazonas. Tre enkle toner gir grobunn for en hel regnskog av fortryllende vakker musikk som både feirer naturens lyder, og som samtidig bærer på en stor sorg over at disse lydene sakte svinner hen.

I tillegg til lyden av musikken og regnskogen løftes konserten av en vakker visuell produksjon av Jan Erik Holto.

Med sin mangefasetterte bakgrunn peker Roraima på kjernen i vår tids største utfordring, nemlig de grunnleggende filosofiske problemene ved den industrielle verdens forhold til naturen. Men - midt i denne eksistensielle krisen finnes også en kime til håp. Håp om at hele menneskeheten kan bli en mer likeverdig del av det store orkesteret som er vår levende planet.

Sigurd Hole har de senere årene høstet internasjonal anerkjennelse for sine nytenkende solo kontrabassalbum, og han har spilt solokonserter verden rundt på scener som Carnegie Hall i New York og Konserthuset Stockholm. Som komponist utforsker han ofte ulike sider av forholdet mellom mennesket og natur, hvor lyden av naturen og det å lytte til naturen både i direkte og overført betydning spiller en sentral rolle.

Kvelden starter med «forsnakk» med Sigurd Hole fra Roraima og Trond Aarstad. Trond Aarstad Jr. er kulturformidler og er bosatt i Larvik. Han gjør prosjekter knyttet til musikk, film og litteratur, både lokalt og nasjonalt.

Billettpriser:
Ordinær: 375
Studenter: 320
Barn: 175


Når: Mandag 17. oktober, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 175,- til 375,-