Når: Tirsdag 31. oktober, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 430,-

Skien World: Mari Boine og Bugge Wesseltoft

Tirsdag 31. oktober, kl. 19:00

Kjøp billett

På denne konserten møtes en av våre aller største artister og han som kan kalles et kraftsentrum i norsk musikk. Samarbeidet mellom Mari Boine og Bugge Wesseltoft er på mange måter en ønskedrøm – og et nytt kapittel i to unike kunstneriske løpebaner. Boine har gjort joik og samisk musikktradisjon til allemannseie både her hjemme og ute i verden, vår egen Wesseltoft har skapt sitt helt egne lydunivers.

Mari Boine er en av de største nålevende musikerne i Norge. Siden 1980-tallet har hun vært en fornyer av joik og samiske musikktradisjoner, med et allsidig og ustanselig nysgjerrig virke som har brakt henne i kontakt med et utall forskjellige sjangere og utøvere.

Gjennombruddsalbumet «Gula Gula» fra 1989 er et vannskille for samisk musikk, for kulturmøter i norsk musikk og etablerte Boine som en artist på den globale scenen. Hun har vært en ukuelig motstemme i diskusjonene om undertrykkelse og fornorskingspolitikk, og har mottatt en rekke av de høyeste utmerkelsene i Norge for rollen hun har spilt, i tillegg til fire spellemannpriser for albumene sine - den første i 1989, og den hittil siste, Hedersprisen, i 2017. Mari Boine har opptrådt på Oslo World en rekke ganger før, i samarbeid med KORK, med eget band og som del av en hyllestkonsert til Inga Juuso. Denne gangen får vi oppleve henne i en sjeldent intim duo-setting.

Keyboardist Bugge Wesseltoft er et kraftsentrum i norsk musikk. Han fikk sitt gjennombrudd da han samarbeidet med Jan Garbarek og Arild Andersen på henholdsvis «I took up the runes» og «Sagn», og siden den gang har det vært umulig å snakke om norsk jazz uten å også snakke om Bugge. Prosjektet «New Conception of Jazz» definerte den nye sammensmeltingen av klubbmusikk og jazz på nittitallet, og bidro til å synliggjøre en ny generasjon musikere som har preget norsk musikk siden. Gjennom utallige samarbeid og plateselskapet Jazzland har han knyttet tråder på kryss og tvers av sjangerlandskapet og i underlabelet OK World, som ble lansert under Oslo World i 2018, har han skapt stadig nye treffpunkter mellom musikere fra forskjellige kulturer i Norge. Den svensk-norske trioen Rymden oppsummerer nysgjerrigheten hans på tvers av det elektroniske og akustiske, og er et av de største europeiske jazzbandene i dag. Samtidig trives han i solo- og duosettinger, noe han har vist på en suksess som «It’s snowing on my piano» og et svært vellykket, langvarig samarbeid med Sidsel Endresen.

Billettpriser:
Ordinær: 430

Når: Tirsdag 31. oktober, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 430,-