Når: Lørdag 5. november, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 290,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Skien World: Ingrid Jasmin feat. Mathias Eick

Lørdag 5. november, kl. 19:00

Kjøp billett

Skien World inviterer deg med på en musikalsk pilgrimsferd mellom Norge og Spania. Den elektro-akustiske musikken til Ingrid Jasmin trekker på flamenco og norsk folkemusikk, fremført med en særegen stemme. Med røtter i Telemark og studier av tradisjonsmusikken på Cuba og i Spania, får vi et unikt lydbilde. Dette blir en konsert du sent vil glemme, med blant andre Mathias Eick på scenen.

Da Ingrid Jasmins debutsingel «Pilgrim» ble sluppet, møtte lytteren en artist utenom det vanlige på den norske musikkscenen. Hennes elektro-akustiske blanding av norsk folkemusikk og flamenco, fremført med en karakteristisk melismatisk stemme, skiller seg ut. Men i likhet med historien bak mange andre overraskende musikalske kombinasjoner, kunne det kanskje ikke blitt annerledes. Under oppveksten i Telemark, et tyngdepunkt for norsk folkemusikk, knyttet Ingrid Jasmin sterke bånd til den spansktalende delen av verden gjennom besøk til familien i Costa Rica. Siden bodde hun i både Cuba og Spania i flere år, og studerte tradisjonsmusikk der. Etter det har hun vært en nøkkelfigur i det lille, men aktive norske flamenco-miljøet. Hun har blant annet gjort duo-konserter med Jésus Morente, og hun har vært del av flere større ensembler som kombinerer dans og musikk.

På hennes kommende album bærer denne mangfoldige bakgrunnen overraskende frukter. Hun har samlet et bemerkelsesverdig ensemble. I tillegg til allerede nevnte Morente, hører vi musikere som perkusjonist Sidiki Camara, hardingfelespiller Tuva Færden, munnharpist Thov Wetterhus og jazzmusikerne Eyolf Dale og Mathias Eick. Alle er sentrale musikere på scenen i seg selv, og har bred erfaring med møter mellom sjangere og tradisjoner. I Ingrid Jasmins musikk hører vi dem i en ny setting. I konsertformat blir det ytterligere understreket av en visuell produksjon som tar sikte på å matche dramaet i musikken. Det blir en konsert som ikke ligner mye annet!

Billettpriser:
Ordinær: 290

Når: Lørdag 5. november, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 290,-