Når: Torsdag 2. november, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 300,-

Skien World: Huun-Huur-Tu

Torsdag 2. november, kl. 19:00

Kjøp billett

Skien World byr på strupesangvirtuoser fra Tuva sør i Sibir!

Helt siden de ble stiftet på starten av nittitallet og ga ut gjennombruddsalbumet The Orphan’s Lament i 1994, har kvartetten Huun-Huur-Tu fra Tuva, en republikk sør i Sibir, brakt rituell strupesang fra Sentral-Asia til publikum over hele verden. De har ikke bare blitt en gigantisk livesuksess og et navn som nyter stor gjenkjennelse – de har spilt en helt særegen rolle i å spre kunnskap om strupesangtradisjonen i den moderne musikkvirkeligheten.

Suksessen deres er bemerkelsesverdig og uforutsigbar – tilbake i 2002, fikk de en sommerhit i Hellas med en remiks av låta “Eki Attar”. Bandet fulgte opp med et studioprosjekt som het Spirits of Tuva med DJer fra ulike land, som dominerte salgslistene for global musikk i Europa når det ble sluppet. Suksessen har ført til filmmusikk, en rekke forskjellige musikalske samarbeider og et omfattende bokprosjekt om Tuvas kultur.

To medlemmer fra originalbesetningen er fremdeles med – Kaigal-ool Khovalyg og Sayan Bapa. I årenes løp har de spilt for konger og dronninger, musikknerder av alle slag, de har fremført musikken sin i konserthus og på festivaler. De har også stått for minneverdige konserter på Oslo World i 2009 og 2014. Vi gleder oss til å ønske dem velkommen tilbake for tredje gang i år!


Billettpriser:
Ordinær: 300  

Når: Torsdag 2. november, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 300,-