Når: Tirsdag 1. november, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 275,-

Skien World: Chango Spasiuk & Per Einar Watle

Tirsdag 1. november, kl. 19:00

Kjøp billett

Blå is møter rød jord i norsk-argentinsk samarbeid

Den store argentinske folkemusikeren Chango Spasiuk og den glitrende norske gitaristen Per Einar Watle traff hverandre i Argentina i 2017 og fant raskt et felles musikalsk landskap. På albumet Hielo Azul Tierra Roja bar samarbeidet virkelig frukter. I 2021 mottok de Premios Gardel, Argentinas mest prestisjetunge musikkpris for platen, som også har mottatt strålende kritikker i en rekke land.

Akkordeonisten Spasiuk er i dag en av de største formidlerne av Chamamé-tradisjonen, en nord-argentinsk musikkform som blander spanske, afrikanske og guarani-tradisjoner. Den var lenge uglesett, men gjennom musikere som Spasiuk opplever den ny anseelse. Argentinske myndigheter foreslo i 2018 at musikkformen skulle bli inkludert i UNESCOs verdensarvliste. Spasiuks familie har ukrainsk bakgrunn. I musikken hans understrekes koblingene til polka og andre østeuropeiske musikktradisjoner man også kan finne i chamamé-musikken.

Gitarist og komponist Per Einar Watle har på sin side spesialisert seg i string-swing og latinamerikansk folkemusikk. Han er kjent for det norske publikum blant annet gjennom prosjekter som Salto Mortale og musikken i TV-serien Neste sommer. Under Oslo World i 2019 fremførte de musikken fra Hielo Azul Tierra Roja for første gang.

På konserten møter vi Spasiuk og Watle sammen med band. Her finner vi Changos faste perkusjonist/gitarist Marcos Villalba, samt Kenneth Ekornes på perkusjon, Steinar Raknes på bass og folkesanger Anne Gravir Klykken.

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Billettpriser:
Ordinær: 275  

Når: Tirsdag 1. november, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 275,-