Når: Onsdag 2. november, kl. 19:00
Hvor: Dovregubbens hall
Priser: 350,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Skien World: Bombino + Knut Reiersrud

Onsdag 2. november, kl. 19:00

Kjøp billett

Den nigerianske gitarvirtuosen Omara «Bombino» Moctar er en av verdens mest innflytelsesrike gitarister. Han kombinerer vestlig musikkuttrykk med den særegne rytmikken og fraseringen i tuareg-musikken. Stilen er lynrask, elastisk og dypt musikalsk – det er umulig å ikke la seg rive med. Kveldens oppvarming står Knut Reiersrud for.

Omara «Bombino» Moctar er en av de mest innflytelsesrike elektriske gitaristene i verden i dag. Påvirkningen fra den såkalte ørkenbluesen som Bombino sammen med tuareg-legendene i Tinariwen har vært de fremste ambasadørene for, er hørbar i stadig større deler av moderne gitarbasert musikk.

Bombinos stil; lynrask, elastisk og dypt musikalsk, er simpelthen umulig å ikke la seg rive med av. 
På 90-tallet satt Bombino i eksil i Libya og Algerie. Tiden brukte han godt til å saumfare opptak av Jimi Hendrix og Mark Knopfler. Her knabbet han triks som han kombinerte med den særegne rytmikken og fraseringen i tuareg-musikken.
Nå gjør musikere over hele verden det samme med Bombinos utgivelser. Inspirasjonen fra Bombino er lett å støte på i moderne bejublet indie som for eksempel Dirty Projectors.

I 2018 kom Bombinos hittil siste studioalbum, «Deran». Dette ble grammy-nominert for beste world music-album, og Bombino ble den første artisten fra Niger noensinne til å få en slik nominasjon.

Hans siste album, «Live In Amsterdam», ble spilt inn i november 2019, og sluppet ett år senere på Partisan Records. Albumet er en levende dokumentasjon av en artist og et band i toppform. Albumet er dedisert til Illias Mohammed, bandmedlemmet som døde noen uker før utgivelsen og som hadde sin siste konsert med gjengen i Amsterdam.

Trass i motgangen, fortsetter Bombino å bruke musikk til å spre kjærlighet, forståelse og innsikt i det vakre ved tuareg-kulturen over hele verden. Han har spilt på Oslo World en rekke ganger før, og for hver gang har publikumet og magien vokst. Han er blitt en sann festivalvenn og i år er det en stor glede å dele en unik liveartist med resten av Movement-nettverket.

Knut Reiersrud står for oppvarmingen
I 45 år har Knut Reiersrud spilt på sine gitarer på utallige scener og begeistret publikum, bokstavelig talt; verden rundt. Hans omgang med strengeinstrumenter, både musikalsk og visuelt, er å betrakte som en totalopplevelse. Kong Harald uttalte etter en konsert med Reiersrud i Sør-Afrika at han aldri tidligere hadde sett en musiker fysisk forsvinne inn i instrumentet sitt slik som Reiersrud. På samme konsert tilbød president Tabu Mbeki Reiersrud sørafrikansk pass – for å få et ekstranummer.


Knut Reiersrud er en av Norges beste instrumentalister og en virtuos på gitar. To store påstander, men som faktisk stemmer – begge to. Han har opp gjennom årene gitt ut en rekke plater, både soloalbum og album med diverse konstellasjoner. Han har mottatt Spellemannprisen for tre av dem. I tillegg til andre priser har han også mottatt en Dansk Grammy pris.


Reiersrud har spilt med storheter som Dr John, Buddy Guy, Nina Hagen, Rickie Lee Jones, David Lindley og han har spilt inn plater i land som Nepal og i Iran. Få andre artister kan matche det. Knut Reiersrud spiller blues, folkemusikk, indisk, afrikansk, i tillegg til å være en fantastisk improvisator. Med sin enorme erfaring: 16 soloplater, medvirkning på 300 plateutgivelser og turnéer på alle verdens kontinenter, er han med sine 61 år nærmest å regne for en legende.


Billettpriser:
Ordinær: 350

Når: Onsdag 2. november, kl. 19:00
Hvor: Dovregubbens hall
Priser: 350,-