Skien World: Ævestaden

Når

Fredag 1. november, kl. 20.00

Hvor:

Peer Gynt, småbord

Priser:

320,-

Skien World: Ævestaden

Ævestaden er lange koraler, moderne tekster, poplåter og et lydbilde som ikke er redd for hverken det klare, skitne, elektroniske eller tradisjonelle. Ævestaden er moderne folkemusikk på sitt aller beste.

Trioens varierende instrumentkombinasjoner, med lyrer, fele, kantele, vokal, munnharpe og elektronikk, åpner opp et unikt lydbilde når tidløse harmonier, og lag med minimalistiske motiver, skaper en åpen og atmosfærisk verden. Låtene handler om det bevisste og det underbevisste, det verdslige og det hellige og om liv og død. Her skildres de store følelsene; alt fra en intensiv bønn om å få innslipp i Guds rike og et ønske om at noen, noen gang, skal tenke på deg om kveldene.

Svensk-norske Ævestaden har vært å høre på blant annet By:Larm, Førdefestivalen, VillVillVest, Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, BLÅ, John Dee og på Midgardsblot. Utenom Norge og Sverige har de også spilt i Polen, Frankrike, Skottland, England, Tyskland, Danmark og Belgia. De har spilt support for Valkyrien og Sara Parkman ved flere anledninger. Nylig også for Ingrid Olava.

«Lille speil på veggen der, hva er heitest i Norge her? Svaret er, merkelig nok vil du kanskje si, blant annet norsk tradisjonsmusikk i moderne drakt.» (Dagbladet)

«En karg, avskalad klangvärld som rör sig mot en närmast reducerad enkelhet, gränsande mot en naivism med omtagningar och upprepningar.» (Magnus Östnäs, Lira Musikmagasin)

«Ikke verken pop eller jazz. Bare moderne, god og spennende folkemusikk.» (Arild Rønsen, PULS)

Med:
Kenneth Lien: kraviklyre, munnharpe, vokal
Levina Storåkern: kohorn, fele, kantele, vokal, elektronikk
Eir Vatn Strøm: vokal, kraviklyre, elektronikk


Billettpris:
Ordinær: 320