Når: Onsdag 14. september, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 215,-

Skeive ikoner

Onsdag 14. september, kl. 19:00

Kjøp billett

For femti år siden ble homofili avkriminalisert i Norge, så gjennom hele 2022 markeres derfor Skeivt kulturår. 14. september kan du møte forfatterne Bjørn Hatterud og Caroline Ugelstad Elnæs og fotograf Fin Serck-Hanssen i prosjektet «Skeive ikoner».

Å være skeiv har ikke alltid vært en fargesprakende regnbuefest. Det er det mange som har fått kjenne på kroppen.

Boka og fotoutstillinga «Skeive ikoner» av fotograf Fin Serck-Hanssen og forfatterne Bjørn Hatterud og Caroline Ugelstad Elnæs ønsker å hedre og belyse arbeidet og livshistoriene til noen utvalgte skeive ikoner, gjennom bilder og intervjuer. Prosjektets mål er å trekke linjer mellom det banebrytende arbeidet for rettigheter, frigjøring og likestilling ikonene har gjort over flere tiår, og arbeidet som gjøres i dag for et mer inkluderende samfunn.


Under Grenland Pride kan du oppleve et utvalg av utstillinga Skeive ikoner under mezzaninen i Ibsenhuset. Utstillinga er kuratert av Fotogalleriets kunstneriske leder, Antonio Cataldo.


Bjørn Hatterud er kulturskribent, kunstkritiker, kurator og musiker. I 2018 debuterte han med boka «Mot normalt», og i 2020 gjorde han stor suksess med boka «Mjøsa rundt med mor». I 2021 blei han tildelt Fritt Ords pris sammen med Jan Grue og Olaug Nilssen for «sterke og kritiske bidrag til å belyse samfunnssituasjonen og ytringskulturen for funksjonshemmede i Norge».
Foto: Tove Breistein

Caroline Ugelstad Elnæs er forfatter og journalist. I 2019 debuterte hun med romanen «Yoona». Hun har dessuten bidratt i antologiene «Signaler» (2015) og «Logg 12. mars – 1. mai» (2020).
Foto: Lucas Ibanez-Fæhn

Samtalen ledes av Litteraturhuset i Skiens daglige leder Agnetha Thormodsdatter.

Arrangør: Litteraturhuset i Skien i samarbeid med Grenland Pride, Fri Vestfold og Telemark og Ibsenhuset.


Billettpriser:
Ordinær: 215
LiS-medlem: 165
Student: 100


Når: Onsdag 14. september, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 215,-