Når: Tirsdag 9. november
kl. 20.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 300,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Scheen Jazzorkester with special guest Ambrose Akinmusire

Tirsdag 9. november kl. 20.00

Kjøp billett

Scheen Jazzorkester, regionens store ensemble, har fått med seg jazzvokalist Live Maria Roggen og ikke minst verdensstjernen Ambrose Akinmusire – trompetisten som har markert seg kraftig de siste 15 årene og som nå regnes som en av de mest ettertraktede musikerne i verden. Det er klart for en helaften i jazzens univers med de aller, aller beste på scenen.

Det er få trompetister i verden som har markert seg så kraftig de siste 15 årene som Ambrose Akinmusire. Han søker hele tiden etter det nyskapende hvor han mesterlig fletter inn elementer fra andre sjangere. Hans uortodokse tilnærming til lyd og komposisjon har resultert i et vell konserter og festivalopptredener verden over, kritikerroste sådan.

Ambrose Akinmusire, født og oppvokst i Oakland California, ble oppdaget av saksofonisten Steve Coleman mens han spilte i Berkeley High School Jazz Ensemble. Akinmusire ble invitert til å bli med i Colemans Five Elements, og reiste på Europa-turne´ da han bare var en 19 år gammel student ved Manhattan School of Music. Etter at han kom tilbake til vestkysten for å studere til mastergrad ved University of Southern California, fortsatte Akinmusire på Thelonious Monk Institute of Jazz i Los Angeles, hvor han studerte hos Herbie Hancock, Wayne Shorter og Terence Blanchard.

I 2007 vant Akinmusire den prestisjetunge Thelonious Monk International Jazz Competition. Samme år vant Akinmusire ogsa° Carmine Caruso International Jazz Trumpet Solo Competition og ga ut debutalbumet «Prelude … To Cora» på Fresh Sound-etiketten, og platene som fulgte i årene etter, kom ut på selveste Blue Note Records. Dette har plassert han godt på toppen av internasjonale kåringer og lister, og gjort ham til en av de mest ettertraktede musikerne i verden i dag.

Scheen Jazzorkester har de siste årene etablert seg som Sørnorsk Jazzsenters store regionale ensemble, og har høstet strålende kritikker i inn og utland for sine utgivelser. Denne våren premierte de også bestillingsverket «Logical Fallacies» av Jon Øystein Rosland på selveste NRK2, og platen kommer på anerkjente Jazzland Records til høsten.

Orkesteret gleder seg stort til dette samarbeidet med en av de store stjernene på jazzhimmelen, og med seg på prosjektet har de også fått med den strålende norske vokalisten Live Maria Roggen. Roggen kom inn på den norske musikkscenen med duoen «Tu’ba» i 1994. Hun har gjennom årene etablert seg som en musikantisk og improviserende vokalist, gjennom et utforskende arbeid med ulike typer uttrykk og ensembler, blant andre jazzkvartetten Come Shine, det eksperimentelle vokalensemblet Trondheim Voices og en rekke små og store samarbeidsprosjekter. Fra tid til annen har Roggen også stått fram som soloartist og komponist/tekstforfatter, blant annet med soloalbumet «Circuit Songs» og bestillingsverket/albumet «Apokaluptein». Live Maria Roggen har mottatt to Spellemannpriser, Radka Toneff Minnepris, Vitalprisen, Gammleng-prisen og Buddyprisen.
Til dette prosjektet har fire av orkesterets medlemmer (Magne Rutle, Jon Øystein Rosland, Rune Klakegg og Thomas Johansson) tatt på seg oppgaven med å arrangere og komponere, og vi vil få servert musikk av Akinmusire og Roggen, i tillegg til originalkomposisjoner fra de fire nevnte komponistene.
Konsertene skal også tas opp med plan om en live-plate i 2022. Det er duket for en helaften med et stjernelag av musikere!

Arrangør: Skiensjazzdraget

Billettpriser:
Ordinær: 300
Medlemmer av Skiensjazzdraget: 200
Studenter: 100

Når: Tirsdag 9. november
kl. 20.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 300,-