Når: Onsdag 11. mars
kl. 20.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: fra 100,- til 250,-

Red Kite

Onsdag 11. mars kl. 20.00

Kjøp billett

Skiensjazzdraget presenterer Red Kite, gruppa hvor spilleglede, samspill, energi, rytmikk og volum står sentralt. Torstein Lofthus, Bernt Moen, Even Hermansen og Trond Frønes sitt prosjekt er en lekestue for musikalsk overskudd og utilslørt moro. Gruppa gjør seg bemerket innen jazzrocksjangeren både i Norge og utenfor landets grenser.

Norske jazzmusikere er en spydspiss for utviklingen av flerfoldige retninger innen en bred jazzrocksjanger, og gjør seg mer enn bemerket på det internasjonale markedet. Band som Elephant9, Hedvig Mollestad Trio, Bushmans Revenge, Motorpsycho og Amgala Tempel er alle sentrale bidragsytere til dette.
Red Kite er et viktig tilskudd på stammen, som den eneste kvartetten av de tidligere nevnte som kombinerer gitar og rhodes med el-bass. I tillegg er det meget erfarne musikere med en tyngde fra en annen verden, som utfolder seg med sine komposisjoner, og de går en annen vei ved å velge britiske Rare Noise framfor norske selskap som fx Rune Grammofon. Det spenner en stram tråd tilbake til prosjekter som Bitches Brew og Black Beauty, men rommer likevel en annen dimensjon med det spirituelle Alice Coltrane-esque, som skiller Red Kite fra sine kollegaer.

Red Kite ble startet i 2014. Torstein Lofthus, Bernt Moen og Even Hermansen møttes og spilte sammen i Shining under Grindstone/Blackjazz-årene. Trond Frønes og Hermansen spilte sammen i Grand General (med bla. Ex-Motorpsycho-trommeslager Kenneth Kapstad og Ola Kvernberg). Endelig var det anledning for å få satt sammen Lofthus og Frønes til det som trygt må kunne sies å være et av Norges mest bunnsolide og hardtslående komp, som så sparker Moen og Hermansen hardt i baken, i deres musikalske katt og mus-lek på toppen.

Arrangør: Skiensjazzdraget

Billettpriser:

Ordinær: 250 / Medlemmer av Skiensjazzdraget: 200 / Studenter: 100

Når: Onsdag 11. mars
kl. 20.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: fra 100,- til 250,-