Putti Putti Pott

Når

Lørdag 7. – Søndag 8. desember

Hvor:

Dovregubbens hall

Priser:

fra 440,- til 455,-

Putti Putti Pott

Adventstiden og julehøytiden handler om, for mange av oss, tradisjoner. Et gjensyn med Putti Plutti Pott har blitt en slik tradisjon. Også i år fylles scenen av sjarmerende smånisser som alle har sitt å stri med i en hektisk juletid. Vi skal på en reise over alle blåner.

Denne nydelige familiemusikalen er en flott juletradisjon i Ibsenhuset med hundrevis av små spente publikummere i salen. For maken til førjulsmoro skal du reise langt etter. Flotte sanger, vakre kulisser og morsomme kostymer.

Det var i 1969 Per Asplin diktet og komponerte eventyrmusikalen om den lille nissegutten Putti Plutti Pott og hans reise til Onkel Per, Petter og Caroline med Julenissens trylleskjegg. Eventyret kom først som bok, deretter som LP-plate og kassett så kom TV-programmet. På utallige oppfordringer laget Per Asplin deretter den musikkdramatiske versjonen med mange festlige, nye sang- og dansenummer, og en utvidet og spennende handling. Sceneversjonen har siden 1987 vært spilt hvert år på alle de største scenene over hele Norge. Den er for lengst blitt en juleklassiker til glede for nye generasjoner barn i alle aldre.

Det var engang en liten nisse som het Putti Plutti Pott – Putti etter oldefaren sin og Plutti etter tippoldefaren sin – og Pott til etternavn. Men det som var så ekstra gøyalt med lille Putti Plutti Pott er bestefaren hans, for det er selveste Julenissen.

Og nå skal du få høre hvordan Putti Plutti Pott kom til å treffe Petter og lille Caroline, som er ganske alminnelige menneskebarn sånn som du, og hvordan hele Nisseland ble satt på hodet – og det bare var så vidt Julenissen kom seg av sted til alle snille barn på julaften.

Det var en kveld like før jul. Det hadde snødd tett hele dagen, og alt var blitt så mykt og fint og stille, med spennende blå skyer i det bleke måneskinnet. Inne i stuen var det trygt og godt, og det knitret og smalt festlig i et stort bål i peisen.

Petter og Caroline hadde hjulpet mor med å bake sirupsnipper, og nå satt de nokså mette og fornøyde rundt det rosemalte flygelet og hørte på onkel Per, som spilte og sang og fortalte et forunderlig juleeventyr – om en fantastisk reise over alle blåner.

– Vil du være med? sa Onkel Per.

– Ja, svarte barna, det vil vi mer enn gjerne.

– Så heng på med meg, sa Onkel Per. Og så sang han:

«Vil du være med så heng på med meg,
juleeventyret venter på deg. Vi drar ...»

Slik begynner altså juleeventyret. Like etter dukker Putti Plutti Pott opp midt i Onkel Pers stue, og vi får være med Onkel Per, Putti, Petter og lille Caroline på en spennende, gøyal og opplevelsesrik reise til Nisseland.

Mer skal vi ikke røpe her ...


Billettpriser:
Ordinær: 455
Gruppe, 10 personer eller flere: 440


Forestillinger:

Lørdag 7. desember 2024, kl. 12.00Kjøp billett

Lørdag 7. desember 2024, kl. 15.00Kjøp billett

Lørdag 7. desember 2024, kl. 18.00Kjøp billett

Søndag 8. desember 2024, kl. 12.00Kjøp billett

Søndag 8. desember 2024, kl. 15.00Kjøp billett