Når: Søndag 15. august 2021
kl. 19.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: fra 695,- til 890,-

Pat Metheny Trio

Søndag 15. august 2021 kl. 19.00

Kjøp billett

En av verdens mest meritterte og kjente jazzgitarister gjester Ibsenhuset med en av få konserter som blir gjort i Norge, søndag 15. august.

Pat Metheny har en en livslang karriere som soloartist, men har også spilt med internasjonalt kjente musikere i et spenn fra Steve Reich, Herbie Hancock til David Bowie. Han er kjent for å ha bidratt til en helt ny gitarsound som har inspirert en hel generasjon av jazzmusikere verden over, og utfordrer og utvikler sjangeren den dag i dag med improvisasjon og ny teknologi. Det er knapt en pris og utmerkelse i musikkverdenen han ikke har fått og vi kan nevne som eksempel 20 Grammy-priser, 36 Grammy-nominasjoner, NEA Jazz Master og 3 Gold Records.

Metheny har i tillegg til å være en erfaren og velmerittert musiker, vært spesielt opptatt av å bidra på den akademiske arenaen. Allerede som 18-åring var han den yngste læreren på University of Miami og ble det samme som 19-åring på Berklee College of Music. Han har blitt tildelt æresdoktorater på en rekke universitet og er regnet som en musikalsk pionér innenfor sin sjanger.

Han ble født i Kansas City i 1954 og er fra en musikalsk familie og begynte å spille trompet som 8-åring og gitar som 12-åring. Som 15-åring spilte han allerede med de beste jazzmusikerne i Kansas City og trådde inn på den internasjonale jazzscenen i 1974.

I dag fortsetter han å være en stor inspirasjonskilde som musiker og fortsetter å være en dedikert og populær musiker, som også er svært opptatt av å hjelpe andre unge musikere til å nå sitt publikum og musikalske målsettinger.

Billettpriser:
Kr 690 – 890

Når: Søndag 15. august 2021
kl. 19.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: fra 695,- til 890,-