Når: Søndag 14. august, kl. 19:00
Hvor: Dovregubbens hall
Priser: fra 670,- til 890,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Pat Metheny Trio

Søndag 14. august, kl. 19:00

Kjøp billett

En av verdens mest meritterte og kjente jazzgitarister gjester Ibsenhuset med en av få konserter som blir gjort i Norge, søndag 14. august 2022. Med seg på scenen har han Darek Oleszkiewez og Joe Dyson. 

Pat Metheny har en en livslang karriere som soloartist, men har også spilt med internasjonalt kjente musikere i et spenn fra Steve Reich, Herbie Hancock til David Bowie. Han er kjent for å ha bidratt til en helt ny gitarsound som har inspirert en hel generasjon av jazzmusikere verden over, og utfordrer og utvikler sjangeren den dag i dag med improvisasjon og ny teknologi. Det er knapt en pris og utmerkelse i musikkverdenen han ikke har fått og vi kan nevne som eksempel 20 Grammy-priser, 36 Grammy-nominasjoner, NEA Jazz Master og 3 Gold Records.

Metheny har i tillegg til å være en erfaren og velmerittert musiker, vært spesielt opptatt av å bidra på den akademiske arenaen. Allerede som 18-åring var han den yngste læreren på University of Miami og ble det samme som 19-åring på Berklee College of Music. Han har blitt tildelt æresdoktorater på en rekke universitet og er regnet som en musikalsk pionér innenfor sin sjanger.

Han ble født i Kansas City i 1954 og er fra en musikalsk familie og begynte å spille trompet som 8-åring og gitar som 12-åring. Som 15-åring spilte han allerede med de beste jazzmusikerne i Kansas City og trådde inn på den internasjonale jazzscenen i 1974.

I dag fortsetter han å være en stor inspirasjonskilde som musiker og fortsetter å være en dedikert og populær musiker, som også er svært opptatt av å hjelpe andre unge musikere til å nå sitt publikum og musikalske målsettinger.


Billettpriser:
Ordinær: 890

Når: Søndag 14. august, kl. 19:00
Hvor: Dovregubbens hall
Priser: fra 670,- til 890,-