Når: Søndag 31. mars
kl. 18.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: fra 150,- til 300,-
Varighet: 60 min (ingen pause)

Operahistorien på 60 minutter

Søndag 31. mars kl. 18.00

Kjøp billett

Velkommen til et operashow du aldri før har sett maken til! Vi tar deg gjennom 400 år med operahistorie, på kun 60 minutter (hvis vi rekker det). Vi har plukket ut alle operagodbitene, og laget en helt ny forestilling som skal få DEG til å elske opera. Kanskje plukker du opp noen nye opera fun-facts, om du allerede er en operanerd? Opera lenge leve!

Operahistorien på 60 minutter er en humoristisk forestilling som tar for seg hele operahistorien på 60 minutter. Med forestillingen ønsker vi å vise at operaformen favner mye mer enn bare Carmen, og at kunstformen opera på ingen måte er utdatert. Ved å fremføre høydepunkter fra hele operahistorien inviterer vi publikum til å oppleve opera på sitt beste, i en uformell og humoristisk ramme.

Forestillingen tar publikum på en reise fra Monteverdi på 1600-tallet til kjente komponister som Mozart, Verdi, Puccini, Wagner og dagsaktuelle Henning Sommero. Operasjangeren blir vist fra sin beste side, og utøverne tar musikken på fullt alvor, selv om forestillingen er full av humor. Publikum veiledes ved hjelp av en fortellerstemme som setter det hele i et historisk perspektiv, og med sømløse overganger sys det hele sammen med en humoristisk tone. Sangerne deler på fortellerrollen underveis, og med et stramt tidsskjema blir mange av de musikalske utdragene presentert i korte utdrag eller snutter, mens andre høydepunkter presenteres i sin helhet.

Operahistorien på 60 minutter er regissert av Bjørn Sæter og skreddersydd for det uerfarne publikum – selv om den også passer godt for de mer operainteresserte. Med flotte kostymer og enkel scenografi presenteres operahistorien på en lettfattelig måte, uten andre hjelpemidler enn et flygel eller piano.

Det unike med akustisk operasang kan heldigvis også oppleves i et kortere og mer tilgjengelig format enn lange operaforestillinger med dyre billetter!
Opera lenge leve!

Medvirkende:
Regissør: Bjørn Sæter
Pianist: Stefan Ibsen Zlatanos
Hanne Korsbrekke Askeland (sopran)
Sara Aasen (sopran)
Dagfinn Andersen (baryton)
Knut Kristian Mohn (tenor)

Når: Søndag 31. mars
kl. 18.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: fra 150,- til 300,-
Varighet: 60 min (ingen pause)