Utsolgt
Når: Fredag 7. desember
kl. 19.00
Hvor: Restauranten
Priser: 700,-

Ølsmaking: årets juleøl

Fredag 7. desember kl. 19.00

Kjøp billett

Dette er kvelden for deg som liker juleøl og som ønsker å utvide horisonten innen dette feltet. Restaurant Henrik & Kompani i samarbeid med Gulating ølutsalg, vil gi deg bedre kunnskap om juleøl samtidig få tips om hva slags øl som passer til ribba, pinnekjøttet eller juletorsken.

Juleøl, foredrag og småretter

Kveldens ølsmaking byr på 7 spennende håndverksøl fra både lokale og nasjonale mikrobryggerier. Daglig leder av Gulating ølutsalg i Skien, Tom K. Olsen , loser oss gjennom ulike ølsorter – alt fra de krydrede mørke til de belgiske lyse. Sliter du med å finne rett øltype til julematen? Her kan du få tips om det som passer best til svineribba, pinnekjøttet eller juletorsken. Restauranten vil servere passende småretter – i julens ånd.

Mikrobryggeriene samlet seg

Gulating ble etablert i 2011 og det hele startet med brygging og egen bryggepub i Dale i Sunnfjord. Navnet viser til Gulatinglova, som påbød brygging av øl til konge og bisp.

Mikrobryggeriene var i sterk vekst og antallet nærmest eksploderte i kjølvannet av suksessen til Nøgne Ø, Ægir, Kinn og flere andre. Det ble vanskelig for de mindre bryggeriene å hevde seg og de ulike aktørene innså derfor raskt at de måtte tenke nytt: I stedet for å konkurrere med hverandre, samlet de seg.

Sted: Restaurant Henrik & Kompani
Arrangementet varer omlag 2 timer

Når: Fredag 7. desember
kl. 19.00
Hvor: Restauranten
Priser: 700,-