Når: Onsdag 1. september
kl. 20.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: fra 340,- til 390,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Ola Kvernbergs Steamdome

Onsdag 1. september kl. 20.00

Kjøp billett

Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spagetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag i 2017, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. Med fulle hus på alt fra klubb-Oslos storstue Rockefeller til utekonsert for 4000 mennesker på Øyafestivalen under beltet, har Steamdome for lengst vokst seg ut av bestillingsverk-boksen og blitt en referanse i seg selv. Men alt starter et sted, og for snart fem år siden startet dette prosjektet som et samarbeid med Moldejazz og Jazzfest.

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Olaf Olsen (BigBang, Todd Terje & The Olsens) og Martin Windstad (Odd Nordstoga, Jarle Bernhoft, m.m.) sammen med bassist Nikolai Hængsle (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (Orions Belte, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall) for at alt går på skinner.

I 2021 slippes Steamdomes andre album, som hadde sin urpremiere i Olavshallen i Trondheim. Den nye utgaven av Steamdome graver seg lengre ned i klubb-beatet, og paletten er utvidet både i akustisk og elektronisk retning. Med både pumpeorgel og preparert piano, så vel som trommemaskin og synther, vil Steamdome «VOL 2» fortsette der det første albumet slapp – på dansegulvet.

Ola Kvernberg og Steamdome gjør seg nå klar for en omfattende Norgesturne i mars og april 2021.

Foto: Marte Amanda Vannebo

Arrangør: Skiensjazzdraget og Ibsenhuset

Billettpriser:
Ordinær: 390
Medlemmer av Skiensjazzdraget: 340

Denne konserten er flyttet fra 5. mars  og 26. april 2021.

Når: Onsdag 1. september
kl. 20.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: fra 340,- til 390,-