Nyttårskonserten spesial

Når

Lørdag 6. januar 2024, kl. 16.00

Hvor:

Dovregubbens hall

Priser:

fra 475,- til 520,-

Nyttårskonserten spesial

Vi ønsker 2024 velkommen med nyttårskonsert her på Ibsenhuset. Den tradisjonelle konserten kommer i år i et litt annet format, men stil og eleganse er fortsatt sentralt.

Det blir noen endringer i forhold til det som opprinnelig var planlagt, men allikevel lover vi en storslagen og ærverdig feiring av det nye året – dog på en mer intim måte.

Gründer Monica Fossedal Lauritsen og Yngve Søberg har fått med seg et stjernelag av artister og som solist foruten dem selv, møter vi Edward Mustad. Sammen med musikerne Reza Aghamir, Fredrik Otterstad og Gøran Grini og danser Maria Ferguson Rønningen serverer artistene en feststemt forestilling et nytt år verdig.

Billettpriser:
Ordinær: 520

10% av overskuddet går til Rosa Sløyfe-aksjonen og Frelsesarmeen.


Solistene:

Yngve Søberg er Norges mest ettertraktet operasanger som også har en fabelaktig karriere internasjonalt. Han har stått på de store og viktige scenene, fått de største og mest ettertraktede roller, roller som krever en stemme bare han fyller.
Han har vært sanger for Nobel fredspris, sunget julen inn med Sølvguttene samt en fantastisk fremførelse av «Olav Tryggvason» med Operakoret på Den Norske Operas tak på selveste Nasjonaldagen, i regi NRK.

Edward Mustad er en svært lovende musiker som hadde sin debut på Lidal North’s workshop ved Den Norske Opera i 2016. Siden den gang har han stått på mange store scener. Edward er en særdeles god sanger, det beviste han for det norske folk ved å bli nummer 2 i det verdensomspennende sangkonkurransen «The Voice».
Etter anbefalinger fra Morten Harket, gikk Edward tilbake til «arbeidsrommet» for å skrive egen musikk. Nå er han klar for både konserter og plateinnspilling av eget materiale. Kritikerne varsler «spenstig og utrolig bra låter».
Framtiden er åpen for denne spennende, mystiske og uvanlige musikeren i verdensklasse.

Monica Fossedal Lauritsen er produsent og i sin tid, initiativtaker til disse nyttårskonsertene. Hun er selv sanger og har stått på scenen med Norges fremste aktører innen klassisk musikk og produsert konserter over hele landet.
                           

Danseren:

Maria Ferguson Rønningen er en velutdannet danser med skoler som Fagerborgs vgs ballettlinje og Kunsthøgskolen i Oslo på CV-en. Hun er nå tilknyttet både Skien vgs danselinje og Skien Ballett og Dansesenter. Hun har vært utøvende danser i kompanier som Oslo Dance Ensemble og Subjazz, samt samarbeidet med NORA, TU Dance Company (USA) og deltatt i flere av Jannicke Irwin Abrahamsens produksjoner. Maria har både vært på turné og holdt workshops og innstuderinger i både inn- og utland.

Musikerne:

Reza Aghamir er blant annet, kjent fra mannskoret «Gli Scapoli» på nittitallet, og nå i «Reza e i Ragazzi». Han dirigerer flere kor og spiller med flere av landets beste operasangere på konserter og eventer.
Reza har og egne soloprosjekter med musikk innen genre som soul, jazz, funk og hip hop samt noen smalere prosjekter. Han er også med på å sette opp store verk som Mozarts «Requiem», Faurés «Requiem» med flere.

Fredrik Otterstad er Sølvguttenes kunstneriske og daglige leder. Han sang i en årrekke i koret; først som gutt og senere også som herrestemme. Han overtok det musikalske ansvaret Torstein Grythe i 2004 og begynte i stillingen som daglig leder fra 1. januar 2008.
Otterstad er utdannet ved Universitetet i Oslo og ved Norges musikkhøgskole. Også han sang i flere år i det verdensberømte mannskoret «Gli Scapoli» og var delvis vokalist i popgruppen «State». Han har i tillegg medvirket på utallige utgivelser både som sanger og musiker.

Gøran Grini er en anerkjent produsent og pianist. Han har produsert for både Paal Flaata, Chip Taylor, Tommy Tokyo for å nevne noen. Grini er en bauta i det norske musikkmiljøet, hvor han spiller med de største artistene på de mest anerkjente scenene.
Gøran Grini beveger seg i sjangeren Rhythm and Blues hvor han har fått et stort navn. Her briljerer han med store variasjoner, et bredt spekter og med en helt spesiell nerve i musikken han fremfører.