Litteraturhuset: Verdensdagen for selvmordsforebygging

Når

Onsdag 4. september, kl. 18.00

Hvor:

Peer Gynt, småbord

Litteraturhuset: Verdensdagen for selvmordsforebygging

Sammen for selvmordsforebygging

vis at du ser
vis at du lytter
vis at du bryr deg

Litteraturhuset i Skien samarbeider hvert år med foreningen LEVE Telemark, SMISO Telemark, Kirkens SOS, FRI Vestfold og Telemark, N.K.S. Veiledningssenter for pårørende, Mental Helse Hjelpetelefonen og Skien Kommune – Enhet for psykisk helse og livsmestring med den årlige markeringen av Verdensdagen for selvmordsforebygging.

I år har de invitert to som på hver sin måte har sin historie knyttet til selvmord. Møt tidligere landslagskeeper i håndball, Frode Scheie, som har skrevet om sin spillavhengighet som førte til selvmordsplaner. Professor i filosofi ved Universitetet i Bergen, Vigdis Songe-Møller, som har forsket på sorgstøtte og forebygging, og vært medredaktør for boka: Nye perspektiver på selvmord – Sorgstøtte og forebygging hånd i hånd (2021).

Verdensdagen for selvmordsforebygging er 10. september hvert år, og omfatter arrangementer og aktiviteter i over 70 land. International association for suicide prevention står for markeringen av dagen, med støtte fra Verdens Helseorganisasjon (WHO). I Norge koordinerer organisasjonen LEVE lokale arrangementer over hele landet.

Litteraturhuset i Skien ønsker å bidra med kunnskap og litteratur som kan bidra inn i denne forebyggingen.

Det blir lystenning og avslutningsappell ved LEVE Telemark.

Boksalg ved Arkaden Norli

Foto (Songe-Møller, V.): Kjell Roger Soleim
Foto (Scheie, F.): ukjent


Alkoholfritt arrangement
Gratis inngang