Når: Onsdag 21. november
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: fra 75,- til 150,-

LiS: Monica Isakstuen og Anne Bitsch

Onsdag 21. november kl. 19.00

Kjøp billett

Litteraturhuset i Skien: Få forfattere evner å skrive om eksistensielle erfaringer like sterkt som Monica Isakstuen og Anne Bitsch. Det er umulig å lese deres bøker uten å bli berørt. Velkommen til et forfattermøte som du garantert kommer til å ha med deg, lenge etter at du har forlatt salen.

Relasjoner

I denne forfattersamtalen får du møte to prisbelønte forfattere som er opptatt av relasjonen mellom mor og barn i første rekke, men også av relasjonen mellom kvinne og mann, offer og overgriper. Hvordan er det å vokse opp i en familie som går i oppløsning, uten at noen griper inn? Hvordan leve med og oppdra små barn?

Monica Isakstuen ble tildelt Brageprisen for romanen Vær snill med dyrene i 2016, og i 2017 vant Anne Bitsch Kritikerprisen for beste sakprosa bok for Går du nå, er du ikke lenger min datter. Begge utgivelsene handler om relasjoner til barn og mellom voksne som har ansvaret for barna.

Rase

I sin nye roman Rase utforsker Monica Isakstuen et ukontrollert sinne, et sinne som bobler opp i hovedpersonen mot de nærmeste, mot barn og mann, dem hun elsker høyest. Rase er roman som på mange måter følger i fotsporene til Isakstuens forrige. I denne nye romanen er det imidlertid et nytt liv som formes, med nye forhold, nye barn og nytt hus, og det er her det virkelig raser: Hvordan å leve med, og oppdra småbarn, den invasjonen av livet og oppgivelsen av selvet det medfører, frustrasjonen og den noen ganger totale hverdagshåpløsheten, og jeg-personens måter å forholde seg til og reflektere omkring dette på, er sentrale tema i romanen.

Brev til en ufødt datter

Anne Bitsch slapp nylig sitt kampskrift for tillit mellom menn og kvinner, som oppfordrer alle kvinner til å stole på sine drømmer og sitt begjær. Kampskriftet har fått tittelen Brev til en ufødt datter. Om frihet, sex og søsterskap og handler også om raseriet over å bli fortalt at man er likestilt og har alle muligheter, men får erfare at dette definitivt ikke gjelder med hensyn til det mest intime vi har – vår seksualitet. Med utgangspunkt i sin egen historie drøfter Bitsch tema som kroppslig sårbarhet, ansvar, skam og hvordan man kan reise seg etter overgrep.

Litteraturhuset i Skien inviterer igjen en prisbelønt skjønnlitterær forfatter og en prisbelønt sakprosaforfatter til å belyse viktige temaer.

 

Samtaleledere er Helle Riis og Helga Lilleland
Peer Gynt-salen
Dørene åpnes kl. 18.00
Foto Isakstuen: Tommy Ellingsen
Foto Bitsch: Einar Akselsen

Medlemskap

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter.

Kjøp LiS-medlemskap her

Når: Onsdag 21. november
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: fra 75,- til 150,-