Når: Fredag 5. november
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 150,- til 300,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Kunstmusikken & folkesjela

Fredag 5. november kl. 19.00

Kjøp billett

Velkommen til en unik konsertopplevelse med fiolinist Sander Tingstad, i samspill med de prisbelønte pianistene Ingfrid B Nyhus og Håvard Ringsevjen, og en av landets fremste folkemusikere og nylig vinner av spellemannprisen, trekkspiller Mads Erik Odde.

I verker av blant andre Edvard Grieg, Sparre Olsen og Lasse Thoresen tar musikerne utgangspunkt i de folkemusikalske elementene i tolkningen av norsk klassisk musikk. Det åpner opp for nye muligheter, hvor man kan komme tilbake til det som inspirerte komponistene til å skrive musikken. Dybden i det enkle. Nærheten. Det ekte og ærlige. Det vare.

«Denne konserten står i erindringen min som en av de modigste og mest kompromissløse musikalske hendelsene jeg har erfart».
– Tor Espen Aspaas, pianist og professor ved Norges Musikkhøgskole

Det blir også urfremføring av Wolfgang Plagges trio for fiolin, trekkspill og klaver, skrevet spesielt til prosjektet.

Program:
Bjarne Brustad: Fra «Eventyrsuite» for solo-fiolin                      
C.G. Sparre Olsen: Seks Gamle Bygdevisur frå Lom. Arrangert for fiolin og trekkspill av M. E. Odde
Lasse Thoresen: «YR» for solo-fiolin                
Wolfgang Plagge: Canticle XIV.  Urfremføring. For fiolin, trekkspill og klaver.
Edvard Grieg: Sonate for fiolin og klaver i G-dur, op. 13  
           
Sander Tingstad gir ut sitt debutalbum sammen med Ingfrid og Mads Erik på Simax Classics våren 2022, med norsk klassisk musikk inspirert av folkemusikken.

Konserten er sponset av Kulturrådets Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere og Creos Vederlagsfond. Wolfgang Plagges verk er bestilt med støtte fra Norsk Komponistfond. 

Sjanger: Klassik/folkemusikk

Billettpriser:
Ordinær: 300
Under 18 år: 150

Sander Tingstad er fiolinist med master i klassisk utøvende fra Norges Musikkhøgskole, med bakgrunn som folkemusiker. Han fikk nylig fast jobb i Arktisk Filharmonis kammerorkester i Tromsø. Han er aktiv som kammermusiker og med en rekke egne prosjekter på tvers av mange ulike sjangre og uttrykk.

«Sander Tingstad er blant de yngre musikerne i Norge en av de jeg har aller mest tro på».
– Henning Kraggerud

Ingfrid B Nyhus spiller klassisk, folkemusikk og samtidsmusikk på klaver. Hun har mottatt en rekke priser, deriblant den norske solistpris i 2005, og vært nominert til spellemannprisen for to av hennes album. Hun har oppnådd internasjonal annerkjennelse for sin unike tilnærming til folkemusikk på klaver.
 
Mads Erik Odde kommer fra Lom i Gudbrandsdalen, og er en av landets fremste folkemusikere. Han har mottatt en rekke priser, og fikk nylig spellemannprisen i folkemusikk for sitt album «Logne Slåttar». I 2018 var han nominert til årets unge folkemusiker, og han vant to priser under Folkelarmprisen i 2020.

Håvard Ringsevjen fra Lier er utdannet pianist fra Norges Musikkhøgskole. Han fullførte master i utøvende klassisk klaver i 2021 og har bl.a. hatt Jens Harald Bratlie, Einar Henning Smebye og Håvard Gimse som lærere. I tillegg til å være pianist har han studert medisin ved Universitetet i Oslo.

Når: Fredag 5. november
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 150,- til 300,-