Når: Fredag 7. januar 2022
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 290,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Knut Buen og Torgeir Straand: Sogespel – Jørgen Tjønnstaul

Fredag 7. januar 2022 kl. 19.00

Kjøp billett

Spillemannen og historiefortelleren Jørgen Tjønnstaul (1894-1985) er et legendarisk navn, vel kjent i Vest-Telemark og områdene rundt. Knut Buen og Torgeir Straand forteller her historien om mannen som ikke bare har inspirert dem selv, men en hel epoke innen folkemusikken i Telemark.

Allerede fra tiårsalderen begynte Knut Buen å ta vare på, og kjenne seg inspirert av, fortellerkunsten og slåttespillet til Jørgen Tjønnstaul. Dette resulterte i boklansering og utgivelse av kassett på Buen Kulturverkstad i 1984. Videre har illustrasjoner og annet stoff i boka dannet grunnlag for en rekke lysbildekåseri utover på 80- og 90-tallet. Fortellinga om Jørgen er også fortellinga om en rekke interessante karakterer han slekta på, og som stod for noe av det gjeveste innen eventyr, sagn og historier i Telemark.

Mange år har gått siden Jørgen døde, men replikkene og historiene har holdt minnet hans levende på folkemunne og i deler av moderne media. Lysbilder av illustrasjoner og fotografier ble overført til pc av spillemannen og formidleren Torgeir Straand som er en av de unge med glødende sans for dette stoffet. Mye tradisjon kan nå vises på storskjerm, til levende fortelling og slåttespell av Jørgen selv, i arkivopptak, og formidla av Torgeir Straand og Knut Buen i ord og toner på hardingfela.

Billettpriser:
Ordinær: 290
Student: 100

Når: Fredag 7. januar 2022
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 290,-