Når: Søndag 22. september
kl. 13.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: 200,-

Jutlandia saxofonkvartett

Søndag 22. september kl. 13.00

Kjøp billett

Jutlandia Saxofonkvartett går festlig ut og starter denne konserten med Gioachino Rossinis berømte ouverture til Barberen i Sevilla. Det står også fransk musikk på programmet av bl.a. Maurice Ravel og Alfred Desenclos. Og ikke minst, forrykende tangomusikk av den Argentinske tangomester Astor Piazzolla med bl.a. Milonga del Angel. Konserten er en del av kvartettens turné i Norge.

Klassisk musikk og saxofon
Klassisk musikk og saxofon er to ting de færreste umiddelbart forbinder. Men dels er det ikke så mystisk for saxofonen blev oppfunnet i 1840-årene (hvor det jo var så som så med jazz-musikken) og dels har saxofonen i stadig sterkere grad markert seg på den klassiske scenen i de senere år. I denne utviklinga har Jutlandia saxofonkvartett vært en betydelig drivkraft. Siden ensemblet ble dannet i 1996 har det presentert den klassiske saxofon i over 300 konserter i kirker, musikkforeninger, festivaler og turnéer til England, Tyskland, Japan, Norge, Sverige og Argentina. Selv det Danske Kongehus har hatt gleden av kvartetten; både ved den tradisjonsrike nyttårskonserten på Fredensborg Slott og som musikalske ledsagere ved Expo i Japan.

Medlemmene
Jutlandia Saxofonkvartet består av Henriette Jensen (sopransaxofon), Kasper Hemmer Pihl (altsaxofon), Michael H. Lund (tenorsaxofon) og Florián Navarro(barytonsaxofon).
Kvartetten ble grunnlagt av de tre herrene, mens Henriette Jensen ble med i 2007. Alle fire er utdannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Se også kvartettens hjemmeside: www.jutlandia-sax.com.

Billettpriser:

Ordinær: 200 / Student: gratis

Når: Søndag 22. september
kl. 13.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: 200,-