Når: Torsdag 13. januar 2022
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 360,-
Varighet: 60 min
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Juni Dahr: Spor – Svalbard

Torsdag 13. januar 2022 kl. 19.00

Kjøp billett

Spor – Svalbard er fangstkvinnenes dramatiske polarhistorier med Juni Dahr og musikerne Tore Brunborg og Per Oddvar Johansen.

Spor – Svalbard er et scenekunstprosjekt som er utviklet og skapt i Longyearbyen. Historiene er hentet fra Svalbard, nå er det mulig å oppleve forestillingen her på fastlandet.
Her løfter de scenisk og musikalsk fram flere kvinneskjebner som var med på å etablere Svalbardsamfunnet. Deres historier er lite omtalt, men er en vesentlig del av norsk polarhistorie.

Modige polarkvinner levde i det barske hvite landskapet under nordlyset. De var fangstkvinner og jaktet for å overleve i kalde vilkår. Den gang var naturressursene rikelige og mennesket sloss mot naturkreftene som iblant tok overhånd. I dag holder vi på å knekke naturen, og isen trekker seg tilbake og svarer oss med forsvinning.

Juni Dahr har oppholdt seg på Svalbard i flere perioder og gjort «research» for å utvikle forestillingen. Sammen med musikerne Tore Brunborg og Per Oddvar Johansen har hun skapt et drivende univers hvor nye polarhistorier fortelles.

Manus er utviklet fritt etter historier og tekster hentet fra intervjuer, dagboksnotater, bøker av og med Wanny Woldstad, Christiane Ritter, Ellen Dorthea Nøis, Berntine Johansen og Helge Ingstad.

Medvirkende:
Juni Dahr: Idé, konsept, manus, regi og skuespiller
Tore Brunborg: Komponist, musiker
Per Oddvar Johansen:  Medkomponist, musiker
Oda Radoor: Dramaturg og regi
Kristin Bredal: Lysdesign
Marianne Roland: Produsent
Forestillingen er produsert av Visjoner Teater


Billettpriser:
Ordinær: 360

Når: Torsdag 13. januar 2022
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 360,-
Varighet: 60 min