Når: Torsdag 21. mars
kl. 19.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: fra 470,- til 520,-

Ingebjørg Bratland og Espen Lind

Torsdag 21. mars kl. 19.00

Kjøp billett

Til alle tider – ny turné 2019!
Artister tar av og til små steg til siden i sin karriere, og eksperimenterer med andre formater enn det de kanskje er mest kjent for. Det er slettes ingen selvfølge at slike prosjekter blir vellykket, men i Ingebjørg Bratland og Espen Lind sitt tilfelle må man kunne kalle sist høst salmeturné for en ubetinget suksess. 

Konsertene fikk knallkritikker fra anmeldere, og den store interessen fra publikum gjorde at
man rett og slett så seg nødt til å utvide det som i utgangspunktet kun skulle være en enkelt-turné. På vårens liste finner man flere kirker, et utvalg kulturhus, og selveste Operaen i Oslo.

Ny musikk til gamle salmer
Prosjektet starter i 2011 hvor Ingebjørg Bratland og Espen Lind gjorde et bestillingsverk til Olavsfestdagene i Trondheim, der Espen Lind ble spurt om å sette nye melodier til gamle salmetekster. Nestor i norsk musikkbransje, Bjørn Nessjø, var initiativtaker til prosjektet. Konserten i Vår Frues Kirke ble en stor suksess, og det kom mange henvendelser i etterkant.
Både Ingebjørg og Espen ønsket å vende tilbake til dette prosjektet, men det lot seg ikke gjøre før i oktober 2018. Med musikerne Torjus Vierli (tangenter) og Haldor Røyne (strengeinstrumenter) gjennomførte de i oktober 2018 hele 15 kirkekonserter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

– De fleste av oss har eller har hatt et forhold til salmer. Det er en del av vår kulturtradisjon. Vi tilhører det vi kan kalle tvilerne, men uavhengig av tro, så handler mange av salmetekstene om nestekjærlighet, om det å være et medmenneske, om å tro på det gode i verden – om håp og om tvil.

Dette er noe vi begge kan relatere oss til. Flere av salmene i dette prosjektet er eldgamle, likevel er de tidløse. Mennesket er da som nå uforandret, og det vitner disse salmene om. (Ingebjørg & Espen)

In English:

This concert, with two of our most beloved Norwegian artists, serves old Christian hymns disguised in a new melodically coating. These old masterpieces contain so much more than the Christian theme; that to be a fellow human, compassion and how to believe in the good in this world. Welcome to a peaceful concert with Ingebjørg Bratland and Espen Lind.

Foto: Agnete Brun

Når: Torsdag 21. mars
kl. 19.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: fra 470,- til 520,-