Når: Torsdag 15. november
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: fra 150,- til 295,-

Ibsens små djevler med Lise Fjeldstad og Håvard Gimse

Torsdag 15. november kl. 19.00

Kjøp billett

Bli med inn i Henrik Ibsens dulgte hjertekammer. Konsertforestillingen «Ibsens små djevler» av Lise Fjeldstad er basert på den store dramatikerens diktning. Musikk av Edvard Grieg og Harald Sæverud. Vi møter skuespiller Lise Fjeldstad og pianist Håvard Gimse.

Ibsens små djevler

Henrik Ibsen var en lukket person, en tilknappet mann, en sfinx. Mange kjenner hans store dramaer, men diktene hans er kanskje ikke kjent for alle. Selv kalte Ibsen sine dikt for «smådjevler».

Det er disse «djevlene» som nå skal under lupen, når Lise Fjeldstad, en av norsk teaters ledende skikkelser, har tatt på seg tre par briller i sin lesning av Ibsens dikt: sine forskerbriller, innlevelsesbriller og fantasibriller.

Og hva har hun funnet? Kommer vi ham som menneske nærmere gjennom hans dikt?

Lise Fjeldstad skal ikke tilnærme seg «smådjevlene» alene – hun har fått med seg den dyktige pianisten Håvard Gimse  som også er en ivrig lyrikkleser.

Sammen vil de kanskje kunne gi noen svar på hvem Henrik Ibsen egentlig var. Og mon tro hva en pianist kan finne spennende ved vår store dramatikers bunnklang?

Resultatet blir en forestilling som kan innspirere til videre lesning, irritasjon eller gleder. Helst det siste!

Velkommen til Ibsens dulgte hjertekammer.

Lise Fjeldstad

Lise Fjeldstad ble utdannet ved Statens teaterhøgskole (1960 – 1963) og debuterte på Nationaltheatret som Blanche Dubois i En sporvogn til begjær (1975).

Siden den gang har hun medvirket i over 50 oppsetninger, både som skuespiller og regissør. Fjeldstad har mottatt mange priser og utmerkelser, blant annet Svensk Films Guldbaggen, Amandaprisen for beste kvinnelige hovedrolle, Heddaprisen, Oslo Bys Kulturpris, Ridder av 1. klasse og Kommandør med Stjerne av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Håvard Gimse

Pianist Håvard Gimse regnes som en av Norges fremste musikere. Han har spilt konserter over store deler av verden, gjestet de mest kjente symfoniorkestre i Norden og spilt under noen av verdens fremste dirigenter. Gimse har mottatt en rekke prestisjetunge priser, blant annet Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996, Sibeliusprisen i 2004 og Kritikerprisen under Festspillene i Bergen 2011.

Peer Gynt-salen, småbord og salg fra baren

Når: Torsdag 15. november
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: fra 150,- til 295,-