Når: Lørdag 21. mars
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: 300,-
Varighet: 60 min (ingen pause)

Ibsen, mezzosopranen og venner

Lørdag 21. mars kl. 19.00

Kjøp billett

De to sangerinnene Silje Vatne Heggem (Mezzosopran) og Karen Rosenberg Olsen (Sopran) inviterer til konsert med Ibsen som tema. Sammen med pianist vil de fremføre både tonesatte tekster av Ibsen samt musikk som Ibsen var særlig begeistret for.

Henrik Ibsen og Edvard Griegs samarbeid har resultert i noe av det vakreste vi har i norsk musikkhistorie. Da Ibsen begynte å planlegge en oppsetning av Peer Gynt med musikk, var Grieg den første han spurte. Stykket ble svært godt mottatt og Grieg tonesatte også senere seks dikt av Henrik Ibsen.

På programmet står disse seks diktene ”Spillemenn”, ”En svane”, ”Stambogsrim”, ”Med en vannlilje”, ”Borte”, og ”En fuglevise”. «Solveigs Sang» fra Peer Gynt er en gjenganger på mang en soprans repertoar og er en selvfølge å ha med i denne konserten. Også fra Peer Gynt er den nydelige «Solveigs Vuggevise» og fra Ibsens skuespill «Kongsemnerne» har vi enda en vuggesang, den rørende «Margretes Vuggesang».

Som følge av at Ibsen så Vincenzo Bellini sin opera «Norma» i 1851, skrev han en operaparodi der karakterene er politikere fra hans samtid. Sangerinnene byr på både arier og duetter fra Bellinis flotte bel canto opera.

Billettpriser:
Ordinær: 300

Når: Lørdag 21. mars
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: 300,-
Varighet: 60 min (ingen pause)