Høstfavoritter med Atle Sponberg og venner

Når

Søndag 29. september, kl. 19.00

Hvor:

Peer Gynt, småbord

Priser:

fra 150,- til 350,-

Varighet:

90 min, inkl. pause

Høstfavoritter med Atle Sponberg og venner

Her får vi oppleve fem av våre fremste solister i Norge: Atle Sponberg på fiolin, Bjarne Magnus Jensen også på fiolin, Jon Sønstebø på bratsj og cellist Audun Sandvik, i samspill med pianist Åse Mathiesen. Sammen fyller de salen med toner som berører godt i hjerterota – fra den herlige kjente «Høsten» av Vivaldi til den dype ettertenksomheten i Shostakovich sin Piano Concerto No. 2, videre til Griegs vakre Strykekvartett i g-moll og så til den himmelske roen i Piazzollas «Oblivion».


Forestill deg en musikalsk opplevelse som stadig finner nye former i møte med kunst, lys og visuelle virkemidler. Ut av dette oppstår en ny form på tvers av våre tradisjonelle oppfatninger av hva en konsertopplevelse kan være.
Kveldens artister utfordrer selve konsertformen i det som grenser mot teaterets formspråk og dramaturgi, her fortalt gjennom glimt inn i en av det forrige århundrets største komponister, Dmitri Sjostakovitsj sitt liv og sin musikk, Vivaldi og andre vakre klassiske perler.
Det er ingen handling – formidlingen blir til gjennom musikkens egenart og emosjonelle karakter i ulike tablåer, men gjennom det visuelle kan det musikalske oppstå på helt nye måter. En tråd spinnes gjennom musikkens mange ulike musikkuttrykk til en musikalsk historiefortelling – like følelsesmessig spennende, søkende og dramatisk som livet er – og åpner for et vidt spekter av emosjonelle nyanser.

Kveldens konsertprogram:

Vivaldi:
Høsten

Shostakovich:
Piano Concerto No. 2: II. Andante

Piazzolla:
Oblivion

Piazzolla:
Ave Maria

Pause

Grieg:
Strykekvartett I g-moll, Op. 27 - 3

Chopin:
g-moll Ballade

Sibelius:
Klaverkvintett, (1. sats)

Monti:
Czardas


Disse musikerne har samarbeidet i mange år og besøkte Ibsenhuset i 2023 med Vivaldis Årstider. Nå, ett år senere, kommer de med Høsten igjen – rett og slett fordi det er et utmerket stykke musikk, og legger i tillegg til andre høstfavoritter.

Uansett om komponistene tar for seg det mørke eller det lyse, treffer musikken oss midt i hjertet med kompromissløs kraft.

Velkommen til en konsert med mye glede og humor på scenen – dette er musikere som virkelig byr på seg selv.

Billettpriser:
Ordinær: 350
Barn / Student: 150