Hjemme hos Trond: Jan Eggum

Når

Onsdag 25. oktober, kl. 19.00

Hvor:

Peer Gynt, småbord

Priser:

280,-

Varighet:

180 min

Hjemme hos Trond: Jan Eggum

Trond Aarstad jr. møter Jan Eggum for noen «Historietimer». Her blir det prat og musikk.

Jan Eggum har vært med oss siden Bergen brant i 1916. Det er en overdrivelse som er innenfor skalaen i Hansabyen. Bybranner skaper ny dynamikk. Hjertebranner og hjertesukk det samme.
Siden 70-tallet har Jan trukket oss i sitt låtunivers, som kombinerer alt fra uavklarte og tydelige følelser og observasjoner, til et utall av hendelser som preger mennesker som oss, og alle de andre.

350 tekster og låter har Jan delt med oss siden starten. Det vitner om en produktivitet av de sjeldne. Samtidig har mottakelsen av disse melodisatte historiene gjort han til en av det meste anerkjente Bergensere gjennom tidene – ikke hans ord. Eggum har også gjort Bob Dylan til skamme ved å starte opp konseptet «the never ending tour» i god tid før Dylan begynte sin musikkmaraton.

Jan Eggum ble over tid hele Norges visebudbringer – i byer, fjorder, tettsteder, litt mindre tette steder, dalfører og i hjemmene våre. Det har gitt Jan utallige opplevelser av landet og oss som bor her. Våre små og noe større historier. Livet. Det er derfor tid for noen «historietimer» med Jan.
Gjennom hele sin virketid har Jan hatt en musikkinteresse som overgår de mest iherdige. Han har en sagnomsust musikksamling, samt at han har vært sentral i utgivelsen av «Norsk pop & rock leksikon» (2005). I tillegg har det vært samarbeidsprosjekter, som Gitarkameratene – den udiskutable originale tapningen.
Geir Rakvaag førte 2021 i pennen Jans memoarer «Så langt har alt gått bra». Dette var året da Eggum fylte 70 år. Her dekkes mange temaer som også blir uunngåelige på en scene: Laksevåg, oppveksten, Englandssatsningen, livets berg og dalbane, priser og anerkjennelse. I tillegg: Livet i Skien. Det blir musikalsk vareopptelling og anekdotebombardement.

Jan tar med gitaren på scenen. Vi skal manøvrere oss igjennom en sangkatalog som gjør en andektig. Trond tar hånd om samtalen og stiller spørsmål som helt til slutt må ende opp i et «Quo Vadis?». Femti år etter; er det mulig å si hvor vegen går videre? Hva er ugjort? Kom og finn ut!

Billettpriser:
Ordinær: 280