Når: Lørdag 11. september
kl. 18.00
Hvor: Anitra
Priser: 250,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Hitterdal

Lørdag 11. september kl. 18.00

Kjøp billett

Hardingfelespillerne Anne Hytta, Johanne Flottorp og Tuva Færden har slått seg sammen og kaller seg Hitterdal. Hovedfokus for trioen er slåtter fra Hitterdal; det gamle navnet på bygda Heddal utenfor Notodden i Telemark.

Hytta, Flottorp og Færden er tre musikere som både søker seg innover i tradisjonen og utover mot ny musikk og nye samarbeid. De er erfarne solister med det tradisjonelle hardingfele-spillet som fundament, men de er alle søkende musikere i diverse samarbeid og konstellasjoner, innenfor et brett spekter fra middelaldermusikk, indisk og baluchisk tradisjonsmusikk, til impro, samtid, blues, country og pop.

Utgangspunktet for trioen er gamle slåtter fra Telemarks-bygda Heddal. Ofte er slåttene ikledd ny drakt, og utøverne ønsker at slåttene skal skinne som de de perlene de er. Mye av materialet er hentet fra Ole O. Kolsrud (1821–1902) – spillemann, husmann og skredder fra Heddal. I 2021 er det 200-årsjubileum for hans fødsel, og da passer det ekstra godt å løfte fram de egenarta, fine og til dels helt ukjente slåttene etter han. Slåttene er alle arrangert for tre stemmer, for tre hardingfelespillere som tar utgangspunkt i tradisjonen, men som også kan forme uventa innfall og innslag i musikken.

Hitterdal – navnet kommer av norrøne Heitrdal, som antakelig betyr «den heite dalen».

Konserten er et samarbeid med Sørnorsk folkemusikksenter.

Billettpris:

Ordinær kr 250

Når: Lørdag 11. september
kl. 18.00
Hvor: Anitra
Priser: 250,-