Når: Lørdag 7. januar 2023, kl. 16:00
Hvor: Dovregubbens hall
Priser: fra 300,- til 640,-

Hele Norges Nyttårskonsert 2023

Lørdag 7. januar 2023, kl. 16:00

Kjøp billett

Det er igjen klart for konserten som er en nasjonal satsning og setter hele Grenland på kartet. Produsentene Monica Fossedal Lauritsen og Yngve Søberg gleder seg til å gi Telemark
et stjernelag når det igjen er klart for den tradisjonelle Nyttårskonserten i Skiens storstue Ibsenhuset.
  
Det blir en gigantisk feiring med Forsvarets Stabsmusikk, Sølvguttene, solist fra Den Norske Opera Yngve Søberg, Edward Mustad, Monica Fossedal Lauritsen og Ballettdansere fra Skien Ballett og dansesenter. Dirigent for kvelden er Ingar Bergby.

For sjuende år på rad blir det en vakker og storslagen feiring av det nye året. Aldri har det vært viktigere å feire og for en fest det skal bli! Velkommen til en begivenhetsrik kveld hvor musikk, stil og eleganse står i fokus.

Yngve Søberg: Norges mest ettertraktet operasanger som også har en fabelaktig karriere internasjonalt. Han har stått på de store og viktige scener og han har fått de største og mest ettertraktede roller som krever en stemme bare han fyller.
Han har vært sanger for Nobel fredspris, sunget julen inn med Sølvguttene samt en fantastisk fremførelse av Olav Tryggvason med Operakoret på Den Norske Operas tak på selveste Nasjonaldagen, i regi NRK.

Edward Mustad er en svært lovende musiker siden han hadde sin debut på Lidal North’s workshop ved Den Norske Opera 2016. Siden den gang har han stått på mange store scener. Edward er en særdeles god sanger. Det beviste han da han ble nummer to i den verdensomspennende sangkonkurransen «The Voice». Etter anbefalinger av Morten Harket gikk Edward tilbake til «arbeidsrommet» for å skrive egen musikk. Nå er han klar for både konserter og plateinnspilling av eget materiale. Kritikerne varsler «spenstig og utrolig bra låter». Han er en utrolig spennende og mystisk uvanlig artist. Dette gjør han til en musiker i verdensklasse. Vi kan glede oss over mye bra som kommer fra denne, fortsatt unge mannen, i fremtiden.
                           
Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester med sine 37 musikere. Korpset ble etablert i 1818 og er Oslos eldste musikkinstitusjon med tilholdssted og eget konsertlokale, Ridehuset, på Akershus festning. Siden starten har korpset vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester med jevnlige oppdrag for Kongehuset, Stortinget, Regjeringen og Forsvaret. Hver 17. mai har «Stabsmusikken» det ærefulle oppdraget å gå fremst i hovedstadens barnetog og i sommerhalvåret er korpset kjent for vaktparadene fra Akershus festning i tilknytning til vaktskiftet på Det kongelige slott. Denne folkekjære tradisjonen går helt tilbake til 1905. Korpset har en utstrakt konsertvirksomhet på Østlandet og deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattooer. Det er for andre gang Forsvarets Stabsmusikk deltar på Nyttårskonserten i Ibsenhuset.
                         
Sølvguttene er for veldig mange blitt en viktig del av norsk juletradisjon med sine tradisjonelle julekonserter. Koret har sunget sammen med kjente, internasjonale artister som Kiri Te Kanawa og Barbara Hendrix. De har selv fostret nasjonale og internasjonale kunstnere. Sølvguttene har hatt et nært samarbeide med Den Norske Opera, Oslo Filharmonien, Nationaltheatret og Rikskonsertene i Norge. Dirigent for Sølvguttene er Fredrik Otterstad.

Ingar Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtidsmusikk og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft og stort engasjement i sitt arbeid.


Arrangør: HN Production AS
Produsent: Monica Fossedal Lauritsen og Yngve Søberg

Vi ønsker 2023 velkommen!


Billettpriser:
Ordinær: 640
Student: 300

Når: Lørdag 7. januar 2023, kl. 16:00
Hvor: Dovregubbens hall
Priser: fra 300,- til 640,-