Når: Torsdag 3. september
kl. 20.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: 425,-
Varighet: 90 min, inkl pause

Gåte: Akustisk

Torsdag 3. september kl. 20.00

Kjøp billett

«Etter snart et halvt tusen konserter hvor vi har forsøkt å gjøre alt størst mulig, vil vi nå prøve å dra alt mest mulig ned», sier musikerne i det populære folk rock-bandet Gåte. 

Fundamentet i låtene og Gåtes arrangementer lot seg overraskende lett omplassere i et mer vevert lydbilde. Med Gunnhilds vakre stemme som bærende element bruker Magnus og Sveinung kun tramporgel, gitarer og fele. Men det unike Gåte-preg er fortsatt tydelig i musikken. Autentisk blir det fortsatt ikke, men den magiske stemningen blir for det meste mer nær enn storslagen.

Norsk folkemusikk har alltid vært grunnsteinen i bandet Gåte. Søsknene Gunnhild og Sveinung Sundli ble tradert fra ung alder, og de vokste opp med et folkemusikkmiljø som dyrket det mest mulig autentiske uttrykket. I Gåte ble imidlertid musikken heftig omarrangert, og i møte med en ny tidsalders teknikk og muligheter ble det skapt et storslagent og unikt lydbilde. Spesielt viktig var den svært lite tradisjonelle gitaristen Magnus Børmark, som også bidro sterkt til Gåtes intense og teatralske sceneshow.

Gåte består av:
Gunnhild Sundli – vokal
Sveinung Sundli – fele, keyboard
Magnus Børmark – gitarer, kor
Mats Paulsen – bass, gitar, keyboard, kor
Jon Even Schärer – trommer, perkusjon

Billettpriser:
Ordinær: 425

Når: Torsdag 3. september
kl. 20.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: 425,-
Varighet: 90 min, inkl pause