Når: Søndag 13. mars 2022
kl. 17.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: 395,-
Varighet: 90 min
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Forsvarets stabsmusikkorps: Libertango – en hyllest til Astor Piazzolla

Søndag 13. mars 2022 kl. 17.00

Kjøp billett

Spør du en argentiner om hva en tango er, er svaret tre ting: Dans, musikk og poesi. I kveld får du høre et variert utvalg fra et rikt musikkunivers som har florert i over 120 år ved Río de la Platas bredder.

Tangomusikken har mange likhetstrekk med sin nordamerikanske storebror, jazzen. Den startet som dansemusikk i små besetninger i forstedene til Buenos Aires og det berømte «La Boca»-området, der alle emigrantene fra Europa levde og arbeidet. Klassiske musikktradisjoner og instrumenter møtte latinamerikanske rytmer og tradisjoner – tangoen var født.

Musikken vandret videre inn i større besetninger. Det oppsto legendariske danseorkestre som «fiffen» tok imot med åpne armer i fasjonable dansehaller.

Så kom den «nye tangoen». Nå skulle musikken stå på egne bein, enten i de store klassiske saler eller på jazzklubb etter midnatt. Elementer fra andre sjangere som jazz og samtidsmusikk ble viktige faktorer, og Astor Piazzolla fikk mye av skylden for at tangomiljøet delte seg i to – puristene og avantgardistene. Dette har heldigvis endret seg i ettertid.

I dag hyller vi i stedet Piazzolla som tangoens «redningsmann», da hans verdensberømte musikk har muliggjort oppdagelsen av all slags tangomusikk for folk fra alle verdenshjørner. Dette gjelder så absolutt også for kveldens fire solister, som neppe ville stått her i dag dersom det ikke var for årets hundre-ogettårsjubilant ¬– Astor Piazzolla.)

Medvirkende:
Forsvarets stabsmusikkorps med solister:
Åsbjørg Ryeng: bandoneon
Rannveig Ryeng: fiolin
Håkon Magnar Skogstad: piano
Jon Åsnes: kontrabass

Dirigent: Helge Sunde

Billettpriser:
Ordinær: 395

Når: Søndag 13. mars 2022
kl. 17.00
Hvor: Dovregubbens Hall
Priser: 395,-
Varighet: 90 min