Når: Torsdag 3. januar 2019
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: 150,-

Folkemusikktrioen STY

Torsdag 3. januar 2019 kl. 19.00

Kjøp billett

Bli med på STY – folkemusikk og dansemoro fra Tinn og Telemark. Folkemusikktrioen STY består av Unni Boksasp, Lars-lngar Meyer Fjeld og Sigbjørn Rua. 

STY er en trio som ble etablert i 2009 og besto da av Per Anders Buen Garnås, hardingfele, Sigbjørn Rua, dans og munnharpe og Unni Boksasp, sang, zitter og dans. Alle tre utøverne er i eliten av norske folkemusikere og alle har vunnet landskappleiken flere ganger. På landskappleiken på Voss i 2010 vant de hver sin A-klasse: hardingfele, laus og vokal.

I 2017 måtte Per Anders Buen Garnås ta en pause på grunn av høyt arbeidspress med bl.a. Byting. Ny felespeller i gruppa ble Lars Ingar Meyer Fjeld. Han har på kort tid nådd opp i toppsjiktet av norske hardingfelespillere, og kom på 2. plass på Landskappeliken 2016, rett etter Ottar Kåsa.

STY

Uttrykket ”sty” er et dialektord fra Tinn som betyr dansemoro, og det er nettopp musikken og dansen fra Tinn som danner grunnlaget for repertoaret til trioen STY.

Konsertene er i utgangspunktet akustiske og har som mål å framføre den tradisjonelle solistiske slåttemusikken, sangen og dansen på et høyt nivå, nært og uformelt. Utøverne legger også vekt på historiene rundt repertoaret de spiller, slik det har vært vanlig i tradisjonen.

STY arbeider også med å smelte sammen de solistiske uttrykka i samspillet – uten at de viktige særtrekka til musikken går tapt.

STY har turnért for ”Den blå timen” i Buskerud og Telemark sidan 2009, og har holdt omlag 100 konserter på ulike institusjoner, festivaler og scener. I 2013 var de på turné i Telemark, Buskerud, Rogaland og Hordaland med støtte fra Norsk kulturråd.

The group STY is a trio performing Norwegian folk music and dance. Their name STY has connection to the dialect in Tinn i Telemark where the word sty means something like “dance fun”.

Når: Torsdag 3. januar 2019
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt
Priser: 150,-