Når: Onsdag 19. januar 2022
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 75,- til 150,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Erle Marie Sørheim og Knut Nærum: Karikaturer og satire

Onsdag 19. januar 2022 kl. 19.00

Kjøp billett

Satire og karikaturer er historisk viktige politiske kampmidler og demokratiske verktøy som ikke har blitt mindre viktige i vår tid, da en trå varsomt-mentalitet ser ut til å bre om seg. Denne kvelden får du møte to kunnskapsrike og underholdende eksperter i prosalongen: Knut Nærum og Else Marie Sørheim.

Den satiriske serietegneren Knut Nærum møter forfatter Erle Marie Sørheim som utga boka «Karikaturenes historie. Fra hulemalerier til Charlie Hebdo» høsten 2020.

– Jeg anser boka som underholdende voksenopplæring, som setter dagens avistegninger og satire inn i deres historiske kontekst. Måler er å vise at satiren er viktig, og naturlig for oss, uttalte Sørheim i et intervju med magasinet Plot i høst.

Nærum er på sin side aktuell med teaterstykket «Simplicissimus» om det tyske satiremagasinet ved samme navn som var en rød klut for keiser, kirke og myndigheter fram til Hitler kom til makten, og satire ble virkelig farlig. Kunstnerne måtte velge: vitsen eller livet?

Velkommen til en spennende samtale!

Arrangør: Litteraturhuset
Arrangementet er en prosalong med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening

Billettpriser:
Ordinær: 150
Medlemmer av Litteraturhuset: 100
Studenter: 75
Medlemmer av NFFO: gratis

HER KAN DU KJØPE MEDLEMSKAP I LiS for 2022


Erle Marie Sørheim er forfatter og journalist med bosted i Oslo og Berlin. Hun er litteraturkritiker i Aftenposten og er en aktiv foredragsholder og samtaleleder. I 2014 startet hun opp tegneserienettstedet Empirix.no, der hun var redaktør. Sørheim har en master i filosofi og estetikk fra Universitetet i Oslo. Hun har blant annet skrevet boken «Til Berlin faller. Nordmenn i Det tredje riket» (2018) og reiseguiden «Berlin. 100 unike opplevelser» på Kagge forlag.

Knut Nærum er forfatter, satiriker og tegneserieskaper. Han har både medvirket som tekstforfatter og vært deltaker i flere underholdningsprogrammer i NRK, blant annet «Egentlig», «Hallo i uken» og «Nytt på nytt». Nærum har også utgitt humor- og satirebøker, blant annet «Å» (2000), «Norsk litteraturhistorie – fritt etter hukommelsen» (2001).

Foto (fv.): Agnete Brun og Andrea Gjestvang

Når: Onsdag 19. januar 2022
kl. 19.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 75,- til 150,-