Når: Onsdag 28. september, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 200,-
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Erika Fatland: Russlands grenseland

Onsdag 28. september, kl. 19:00

Kjøp billett

I 2015 og 2016 reiste sosialantropologen og den bestselgende forfatteren Erika Fatland gjennom alle Russlands naboland. Putins trang til å ekspandere var allerede tydelig.
Og som vi vet: Av Russlands fjorten naboland er det bare ett som aldri har vært i krig med eller okkupert av Russland: Norge.

Erika Fatland snakker flytende russisk og skriver bøker om mennesker hun møter og historien som omhyller dem. I disse dager nevner amerikanske og europeiske aviser reiseskildringene hennes som litteratur å gripe fatt i, hvis du ønsker å forstå mer av hva som skjer i Ukraina og Russland i dag.

Blant alle hennes prisbelønte bøker, som etter hvert er oversatt til 20 språk, finner vi Grensen og Sovjetistan. Etter krigens utbrudd i Ukraina i vinter, gikk forlaget tom for begge disse bøkene. Hos oss får du ikke bare møte denne særegne forfatteren, du får også kjøpt og signert nettopp disse bøkene.

Samtaleleder er Ørjan Nordhus Karlsson.

Arrangør: Litteraturhuset i Skien

Foto: Tine Poppe

Billettpriser:
Ordinær: 200
LiS-medlem: 150
Student: 100

Erika Fatland er forfatter og sosialantropolog. Hun er særlig kjent for reiseskildringer fra land i den russiske kultursfære. I 2011 ble hun brageprisnominert for sin første sakprosabok Englebyen. Siden har hun gitt ut Året uten sommer om 22. juli-tragedien, og reiseskildringene Sovjetistan (2014), Grensen (2017) og Høyt (2020). Fatland er utdannet sosialantropolog og behersker åtte språk.

Ørjan Nordhus Karlsson er sosiolog og PhD-kandidat ved Nord Universitet, der han skriver avhandling om totalforsvaret. Han har bred internasjonal erfaring fra EU, FN og NATO og har ikke minst skrevet flere titalls romaner og bøker for barn og unge. For tiden er han aktuell med podkasten Gråsoner. Den nye kalde krigen som er et samarbeid med Eystein Hanssen.

Når: Onsdag 28. september, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 200,-