Når: Torsdag 5. mai 2022
kl. 18.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 200,-
Varighet: 70 min, ingen pause
refusjonsgaranti

Trygghet skaper vi sammen!
Vi har refusjonsgaranti.

Les mer

Ensemble Phos

Torsdag 5. mai 2022 kl. 18.00

Kjøp billett

Ensemble Phos – en unik musikkopplevelse med keltisk harpe, bandoneon og det sjeldne instrumentet tarhu. Julie, Andreas og Michalis er inspirert av øya Sula, havet og nordlyset og sammen har de skapt et følelsesladet og malende lydbilde.

Søskenduoen Julie & Andreas (harpe og bandoneon) og Michalis Cholevas (tarhu) fra Hellas lanserer albumet «Fyr» denne høsten. Utgivelsen er en musikalsk interkulturell dialog mellom Norge og Hellas gjennom egenkomponert kunstmusikk. Samspillet beveger seg i et kammermusikalsk landskap inspirert av keltisk folkemusikk, klassisk ottomansk musikk og argentinsk tango.

Ensemble Phos så dagens lys da søskenduoen Julie & Andreas inviterte Michalis Cholevas til Norge for en kunstnerresidens på den vesle øya Sula i 2019.
Inspirert fra historier om øya, havet og nordlyset, komponerte de det følelsesladde og malende albumet «Fyr», som utgis denne høsten.
De tre musikerne, alle virtuoser i deres egne stilarter og instrumenter, kom sammen for å se hvordan denne enestående kombinasjonen av musikalsk historie og kultur ville lyde. Konstellasjonen av musikktradisjoner fra Norge, Argentina og Middelhavet trollbandt de tre.
Trioens orginalmusikk rommer både det utmeislede og det spontane. Med en unik instrumentkombinasjon og et ektefølt samspill mellom musikerne, har Ensemble Phos skapt en praktfull debut.

Julie & Andreas har gjennom kombinert 10/10 cum laude mastergrad og gjennom om lag 225 konserter i 16 land, opparbeidet et unikt kunstnerisk uttrykk og et intuitivt samspill. I sitt kritikerroste album «With the Sky in Our Hands», introduserte de en autentisk tangostemme for harpa.
Michalis Cholevas har lang fartstid som anerkjent musiker i Europa, og med sin bakgrunn fra tyrkisk og gresk musikk tilfører han et spennende perspektiv til ensemblet.


Billettpriser:
Ordinær: 200

Når: Torsdag 5. mai 2022
kl. 18.00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 200,-
Varighet: 70 min, ingen pause