Når: Onsdag 22. mars 2023, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 230,-
Varighet: 120 min

Bugge Wesseltoft: Jazzlanding

Onsdag 22. mars 2023, kl. 19:00

Kjøp billett

Musikk av og med Bugge Wesseltoft. Trond Aarstad Jr. inviterer Bugge til samtale om livet og musikken hans.

Skien slipper ikke tak i Bugge Wesseltoft. Han slipper heller ikke taket i Skien. Mannen som har skapt sitt eget jazzland skal 22. mars igjen på scenen i Ibsenhuset. Denne gang spiller også ordene en sentral rolle.

Kulturformidler Trond Aarstad Jr. går i samtale med kjente kulturpersonligheter og artister. Tiden er inne for å finne ut mer om Bugge Wesseltoft.

Det er over 30 år siden Norge for alvor fikk øyne og ører opp for Bugge. I forbindelse med Arild Andersens utgivelse «Sagn» (1990) står det keyboards av Bugge Wesseltoft på alle 16 sporene. Han er 26 år gammel. Jazzkonfirmert.

Så er vi her: Titalls egne album senere, med over 100 utgivelser av et mangfold av artister på Bugges eget plateselskap Jazzland Recordings. I hans eget øvingsrom og studio (Bugges Room) gjøres det ustanselig innspillinger. Det har blitt et hopetall av samarbeid og bidrag på andres utgivelser, samt en lang og meritert konsertliste. Pluss ikke mindre enn tre Spellemannspriser.

Hva er det med Bugge? Har han funnet ut noe som ingen andre i det norske jazzlandet har? Er han konge i sitt eget jazzrike? Hvor mye jazz kan et hode romme? Tar jazzen noen gang overhånd? Hvor mange nye jazzkonsepter finnes det? Er det et liv utenom jazzen? Ser han noen gang tilbake? Kan jazzlaurbær brukes til noe? Snør det fortsatt på pianoet hans? Trond Aarstad Jr. er vitebegjærlig, og brenner inne med mange spørsmål.

Bugge spiller, og Trond inviterer til samtale. Det blir en spontan kveld, med friske dukkerter i mange musikalske farvann.


Foto, Bugge: CF Wesenberg

Billettpriser:
Ordinær: 230

Når: Onsdag 22. mars 2023, kl. 19:00
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: 230,-
Varighet: 120 min