Når: Torsdag 16. februar, kl. 19:30
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 280,-

Beharie

Torsdag 16. februar, kl. 19:30

Kjøp billett

Dypt forankret i et indie/soul-uttrykk finner du Beharie. Med en låtskriving preget av singer-songwritersjangeren, formidler musikken en nerve som tør å være både sårbar og insisterende.

Til tross for at det er tidlig i karrieren, har Beharie allerede vunnet en Spellemann for sin andre EP «Beharie // Beharie» fra 2021, i tillegg til å bli nominert av svenske GAFFA som «Årets internasjonale gjennombrudd», blant annet.
Tidlig i 2022 var han på en måneds lang europeisk supportturné med amerikanske William Fitzsimmons, og 2022 har simpelthen ikke stoppet å levere for den sjelfulle artisten. Hans tredje EP «Beharie, the Third» ble utgitt 27. mai, og høstet her til lands strålende kritikker fra blant andre VG (5/6), GAFFA (6/6), Aftenbladet (6/6) og Aftenposten (5/6).

Et samlet mediekorps utroper Beharie til soulens nye stjerneskudd. GAFFA sier det slik:
«Likhetene til Frank Ocean, både i stemme og meloditeft, er så påfallende at det frister å ta en kikk på Beharies slektstre. En heftig sammenligning, ja, men en må helt opp på disse hyllene for å gi presise bilder på hvilket talent denne mannen besitter.»

Med sin evne til å uttrykke følelser pakket inn i et varmt, sjelfullt og tidløst lydbilde, fortsetter Beharie å bringe sin stadig utviklende musikk til spennende, nye steder og høyder.


«Men den virkelige perlen er «When Are We Going», der ekko av nevnte Ocean krenger mot den britiske folksoul-helten Michael Kiwanuka på best tenkelige vis.» (VG)

«Spellemannvinner Beharies tredje EP befester hans posisjon som en av landets ledende soulstemmer.» (Aftenposten)

«Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie.» (NRK P3)

Billettpriser:
Ordinær: 280
Student: 170

Når: Torsdag 16. februar, kl. 19:30
Hvor: Peer Gynt, småbord
Priser: fra 100,- til 280,-