Riksteatret: Tung tids tale av Olaug Nilssen

Mandag 22. oktober kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 405,-
  • Barn: 330,-
  • Student: 330,-
  • Honnør: 330,-
  • Gruppe: 330,-
  • Gruppeprisen gjelder for 10 personer eller flere. Er du Coop-medlem? bruk Coop-knappen. Har du fått tilbud som Samarbeidspartner? Bruk "Samarbeid-knappen" lenger ned.

Ei perle av ei bok blir teater. "Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman", skriver VG og gir terningkast 6 til boka om ei mors kjærlighet og kamp for et barn som er annerledes.

Mødre skal aldri gi opp ...

Daniel er tre år, og foreldra gler seg over kor flink han er til å synge og prate. Men så sluttar snakkinga. Latteren vender seg innover. Den vesle guten endrar seg. For mora begynner ein kamp, først for å forstå kva som skjer med guten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorga han treng. Mødrer skal aldri gi opp, blir det sagt, men kva er aksept, og kva er å gi opp?
 
Tung tids tale er inga heltehistorie. Det er ei historie om oss alle. Skrive med både humor, sinne og varme. Om ei mor som må gi så mye meir kjærleik enn ho kan få. Om ei mor som møter ei tyngre tid enn ho visste fanst. Midt i Norge, midt i livet, midt i kvardagen til folk.
 

Forfatteren

Olaug Nilssen er ein av våre mest vitale og engasjerte forfattarar, med ein både skarp og inderleg penn, og med Tung tids tale vann ho i fjor Brageprisen. "Ei kjærleikshistorie," kallar ho sjøl boka.

Sagt om romanen

"Man trenger ikke store bøker for å løfte fram store temaer. Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman." – VG (Terningkast 6)

 
"Gripende kjærlighetserklæring" – Adresseavisen (Terningkast 6)
 
"Vi skjønner mer enn ordene. Får kjenne på hvordan det er å være moren til Daniel." – Hamar Arbeiderblad (Terningkast 6)
 
"Noe helt for seg selv, dypt medrivende." – Dagbladet (Terningkast 5)
 
"Olaug Nilssen skildrer en smerte som er så fysisk at jeg blir skjelven" – Aftenposten
 
"Raus og styrkende om kjærlighet, samhold og håp" – BT 
 
"Olaug Nilssen har nok ein gong vist at ho er ei av Noregs skarpaste forfattarstemmer. Tung tids tale legg du ikkje frå deg upåverka." – Fædrelandsvennen (Terningkast 5)

Riksteatret 

Og når Riksteatret går saman med Det Norske Teatret og Kilden Teater om å lage teater av denne sterkt personlege og kritikarroste romanen, er det Marit Moum Aune som har regien. Ho er ein av våre fremste regissørar, med oppdrag for TV, film og teater, og har tidlegare laga publikumssuksessar av Olaug Nilssens Få meg på, for fanen, Vi har så korte armar og Stort og stygt. For tida er ho aktuell med Engler i Amerika på Nationaltheatret. Med seg har ho dei fire skodespelarane Jon Bleiklie Devik, Julie Moe Sandø, Marianne Krogh og Siren Jørgensen/ Charlotte Frogner, mens dramatiseringa er gjort av Toril Solvang i samarbeid med regissøren og Olaug Nilssen sjøl.

På scenen

Jon Bleiklie Devig, Siren Jørgensen, Marianne Krogh og Julie Moe Sandø.

Team

Regissør: Marit Moum Aune.
Scenograf: Even Børsum.
Lysdesigner: Ola Bråten.
Lyddesigner: Nils Wingerei.
Dramatiker: Toril Solvang

Riksteatret i samproduksjon med Det Norske Teatret og i samarbeid Agder Teater

Forestillingen varer i 2 timer og 20 minutter, inkludert pause

Vi advarer våre kunder

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se høstens program her.

Gi en kulturopplevelse i gave.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>