Prosalong: Hjalmars klassereise

Onsdag 29. mars kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Gratis inngang

I år er det 150 år siden Hjalmar Johansen ble født i Skien. Litteraturhuset i Skien inviterer til en samtale mellom Ragnar Kvam Jr. og Eivind Blikstad. 

Hjalmar Johansen 

Hjalmar Johansen er et navn de aller fleste kjenner til. Kanskje har du gått i Hjalmar Johansens gate, sett statuen av ham i Lundedalen, eller gått på skolen oppkalt etter ham. Turneren, Odd-stifteren, polarfareren og nasjonalhelten Hjalmar Johansen har vært gjenstand for en rekke bokutgivelser etter sin dramatiske død i 1913 – og det er ikke uten grunn. Klassereisen han foretok, fikk en dramatisk slutt med Roald Amundsens eksklusjon fra selve turen inn til sydpolpunktet, men utfordringene til Hjalmar Johansen startet lenge før det.

Denne kvelden kan du oppleve to av Norges fremste eksperter på Hjalmar Johansen – Ragnar Kvam Jr. og Eivind Blikstad – i samtale om hvorfor Hjalmar Johansen fortsatt lever i vår kollektive nasjonale bevissthet, og hvorfor han fremdeles er en av Skiens mest interessante historiske personer, 150 år etter at han ble født.

Kvelden rundes av med Kvams fotoforedrag med blant annet bilder fra Hjalmars Skien.

Ragnar Kvam Jr. 

Ragnar Kvam Jr. (f. 1942) er utdannet cand. Philol. med hovedfag i historie ved Universitet i Oslo og er blant annet viden kjent for sine bøker om Thor Heyerdahl, De fire store (polarheltene) og Hjalmar Johansen.

Eivind Blikstad

Eivind Blikstad (f. 1949) er forfatter, redaktør og skiensmann. Han har skrevet en rekke bøker, blant annet om Odds ballklubb. Blikstad er en viktig skribent og formidler av Telemarks historie.

Prosalong 

Prosalonger er litterære kvelder der Litteraturhuset i Skien med støtte fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening setter søkelyset på aktuelle bøker eller trender i sakprosasjangeren.

Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Skien, Hjalmarlosjen og Skien bibliotek og inngår som en del av markeringen av Hjalmar Johansens 150-årsjubileum i Skien. 
Peer Gynt-salen. Dørene åpnes kl. 18.30.

Vi advarer våre kunder

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>