Norðan – keltisk harpe møter nordisk fele

Onsdag 20. september kl 20.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 250,-

Thomas Loefke med sin keltiske harpe og Angelika Nielsen med sin nordiske fele tar oss med inn i et drømmende, musikalsk landskap der tankene får vinger og sjelen ro. Via bilder på storskjerm og magisk musikk blir vi tatt med på en eventyrlig reise til de nordatlantiske øyer. 

Norðan. North Atlantic Soundscapes – Celtic Harp & Nordic Fiddle

De fleste nordatlantiske øyene har en felles fortid hvor irske munker var de første bosetterne. Så kom vikingene og de dramatiske hendelsene sto kanskje mer i stil til det dramatiske landskapet med sine steile klipper og karrige jord. Dette er øyer hvor lyset, fargene og været kan skifte på minuttet men øyene byr også på en fantastisk vakker natur.

Foruten den keltiske harpa trakterer  Thomas Loefke også fotoapparatet og det er hans bilder som akkompagnerer den vakre musikken. Vi besøker blant andre Tory Island nordvest for Irland, Hebridene, Shetland, Færøyene, Lofoten i øst og Island i nord. 

Angelika Nielsen

Angelika Nielsen, som kommer fra Færøyene, går for å være en av øyenes beste felespillere innen den færøyske tradisjonsmusikken men hun er også en eminent klassisk musiker og finner seg selv vel til rette innen jazz-sjangeren. Hun har sin musikalske utdannelse fra Reykjavik og København og har flittig turnert i de nordiske landene samt USA og store deler av Europa. 

Thomas Loefke

Musikeren Thomas Loefke har en helt spesiell forhold til sin keltiske harpe, den keltisk inspirerte musikken og de nordatlantiske øyer.
Han har studert sitt instrument hos de største Irlandske harpistene og har siden 1984 vært en profesjonell harpist med mange utmerkelser og priser å vise til. Han har tidligere besøkt Ibsenhuset med gruppene Nordland Wind og Acoustic Eidolon. 

Peer Gynt-salen, småbord og salg fra baren

Vi advarer våre kunder

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>