LiS: Stemmer fra Telemark #5

Onsdag 27. september kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 125,-
  • Student: 75,-

Litteraturhuset i Skien er stolta av å kunne presentere Eirik Eikehaug, Aina Villanger og Kim Leine. Velkommen til femte kapittel i arrangementsrekka Stemmer fra Telemark.

Erik Eikehaug

Erik Eikehaug fra Kragerø som har skrevet boka James Franco spytter når han snakker får strålende kritikker av sin debutroman, som handler om den følsomme gutten Kenneth som vokser opp i Skien, drømmer om å bli forfatter, reiser til USA og kommer hjem.

«Et fortellertalent helt utenom det vanlige,» skriver VGs anmelder Arne Hugo Stølan og mener at Eikehaug har skrevet den viktigste debutromanen i 2017.

Kim Leine

Kim Leine besøkte Litteraturhuset for første gang i 2014. I fjor gav han, endelig, igjen ut en roman som utspiller seg på Grønland: De søvnløse. Året er 2025 i Tasiilaq. Det er sommer, og solen går aldri ned. Dette preger innbyggerne, som søvnløst famler rundt i lyset mens krigen raser nede i Europa.

«Den har noe elegant og skjødesløst ved seg, som er typisk for romaner fra svært talentfulle forfattere,» skrev NRKs anmelder Knut Hoem.

Aina Villanger

Aina Villanger gav i år ut andreboka, Baugeids bok der hun har dramatisert og fabulerer rundt 1100-tallets natur, kultur og mennesker med utgangspunkt i sin egen hjemby Skien og klosteret på Klosterøya.
Baugeid var abbedisse på Klosterøya, søsteren til Gregorius Dagsson og datteren til Dag Eilevsson, som oppførte kryptkirken på Kapitelberget og grunnla klosteret. 

«Villanger har klart å lage en bok som setter sin egen estetiske standard,» skrev Morgenbladets anmelder Carina Beddari om Baugeids bok.

For femte gang

Høsten 2017 er det femte gang Stemmer fra Telemark går av stabelen. Med denne arrangementsrekka ønsker Litteraturhuset i Skien å løfte og hente frem vår tids telemarksforfattere. Det er et hav av gode forfattere som har tilknytning til fylket vårt, og for Litteraturhuset i Skien er det en stor glede å presentere dem for vårt publikum.

Samtaleledere er Arne Olav Hageberg, Helga Lilleland og Anne Spånem.

Arrangementet er et samarbeid mellom Litteraturhuset i Skien ogSkien bibliotek.
Peer Gynt-salen, småbord og bar. Dørene åpnes kl. 18.30. 

Sesongkort

Det vil også denne sesongen være mulig å kjøpe sesongkort til alle Litteraturhusets arrangement. Du får billetter til hele 9 ulike arrangement for kr 750 (full pris er kr 950). 

Bli medlem

Som medlem av Litteraturhuset i Skien er du med på å støtte deres arbeid. Medlemskapet koster kr 50 og følger skoleåret og gjelder altså for høst- og vårsesong.

NB! Kvittering for kjøp av medlemskap over nett, kan byttes inn i fysisk medlemskort ved Ibsenhusets billettkontor.

Vi advarer våre kunder

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>