LiS: Beate Grimsrud og Daniel Sjölin

Onsdag 04. oktober kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 125,-
  • Student: 75,-

Vi, noen, du, man og jeg! Litteraturhuset inviterer til en litterær aften med Beate Grimsrud og Daniel Sjölin.

Fyrverkeri

Velkommen til et fyrverkeri av en litterær aften med to forfattere som garanterer åpen slipsknute-stemning. Både Grimsrud og Sjölin har mye på hjertet og stor formidlingsglede, så gjør deg klar for en litterær opplevelse du sent vil glemme.

«Det er bedre å gjøre folk lei seg med sitt fravær enn med sitt nærvær,» har den prisbelønte forfatteren Beate Grimsrud sagt, og sitatet er også å finne i hennes nylig utgitte sitatbok Det finnes grenser for hva jeg ikke forstår.

Men heldigvis, stikk i strid med dette, tar Grimsrud turen til Litteraturhuset i Skien i høst. Med seg fra Stockholm har hun forfatteren Daniel Sjölin som ble nominert til Augustprisen, svenskenes svar på Brageprisen, i 2007. Samme år ble for øvrig Grimsrud selv nominert til både Augustprisen og Brageprisen for romanen Søvnens lekkasje.

Daniel Sjölin er her i Norge kanskje mest kjent som programleder i litteraturprogrammet Babel på svensk tv, han er svenskenes svar på Hans-Olav Brenner, kan vi kanskje si. Men han er også en kritikerrost forfatter, som ennå ikke er oversatt til norsk. Det er en stor glede for Litteraturhuset å presentere ham for et norsk publikum – dette forfattermøtet er rett og slett en sjelden begivenhet.

Vi, noen, du, man og jeg

Kveldens stikkord er «vi, noen, du, man og jeg».

Daniel Sjölin har sett nærmere på bruken av «vi» (som i når mannen sier til kona: «Har vi husket å kjøpe melk?») i forhold til «noen» – med utgangspunkt i Sjölins roman Personliga pronomen, som er en truende roman og en voldsom fortelling om en stakkars familie på et svensk tettsted som rystes av vold og mord. Familien er så langt ute å kjøre at de ikke engang er dus med hverandre, men snakker til hverandre med «jeg, du, han og vi».

Beate Grimsrud har på sin side bare brukt «jeg, man og du» i sine sitater. Her ligger alt til rette for en god porsjon nerdete harselas med språket.

Beate Grimsrud er en prisbelønt forfatter som skriver sine bøker både på svensk og norsk og har utgitt bøker i mange sjangrer, og som kanskje ikke trenger noen nærmere introduksjon. 

Velkommen skal du være!

Peer Gynt-salen, småbord og bar
Dørene åpnes kl. 18.30

Sesongkort

Det vil også denne sesongen være mulig å kjøpe sesongkort til alle Litteraturhusets arrangement. Du får billetter til hele 9 ulike arrangement for kr 750 (full pris er kr 950). 

Bli medlem

Som medlem av Litteraturhuset i Skien er du med på å støtte deres arbeid. Det vil også bli arrangert ”Meet & Greet” eksklusivt for medlemmene i forbindelse med utvalgte arrangementer.  Medlemskapet koster kr 50 og følger skoleåret og gjelder altså for høst- og vårsesong.

NB! Kvittering for kjøp av medlemskap over nett, kan byttes inn i fysisk medlemskort ved Ibsenhusets billettkontor.

Vi advarer våre kunder

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>