Kjartan Fløgstad, Kyrre Andreassen og Jan Kristoffer Dale

Onsdag 19. april kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 175,-
  • Student: 90,-

Litteraturhuset i Skien har invitert Kjartan Fløgstad, Kyrre Andreassen og Jan Kristoffer Dale til samtale med Tom Stalsberg, Helga Lilleland og Anne Spånem.

 Litteraturhuset er svært stolte og glade for å ha satt sammen denne gjengen forfattere til en litterær kveld i postindustrielle Skien. Et litterært arrangement som spinner ut av de unionske arbeidsnever.

 

Kjartan Fløgstad

Kjartan Fløgstad er en legende i norsk litteratur. Han debuterte som forfatter allerede i 1968. Fløgstad har skrevet tjue romaner og en lang rekke bøker i andre sjangere. I 2016 kom dokumentarboka Etter i saumane. Om boka skriver Gyldendal: "Det 20. hundreåret var arbeiderklassens hundreår, tidsrommet da fagorganisering og sosialisme fikk sivilisert kapitalismen. Så lenge det varte. Over hele den vestlige verden er kapitalismens intellektuelle i ferd med å skrive om historia om det 20. hundreåret. Den aktuelle bakgrunnen er den liberale offensiven for å gi organisering nedenifra skylda for alle katastrofene i det 20. hundreåret.» 

Fløgstad har bl.a. mottatt Aschehougprisen, Nordisk Råds litteraturpris, Kritikerprisen, Brageprisen. I 2008 fikk han Brages hederspris.

 

Kyrre Andreassen

Kyrre Andreassen gjorde et formidabelt comeback som romanforfatter i 2016 med For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges, som i tillegg til fenomenale anmeldelser har blitt nominert til Brageprisen og P2-lytternes romanpris. 

For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges er en roman om Krister Larsen, elektriker med yrkesstolthet og ryggprolapser. Det er en roman om å vite bedre, men aldri få rett. Om å skjønne systemet, men aldri få overtaket. Om kjærlighet, aggresjonsmestring og svart arbeid. 

Andreassen debuterte med novelleboka Det er her du har venna dine i 1997, som har blitt en kultbok. Det samme med romanen Svendsens catering fra 2006.

Jan Kristoffer Dale  

Jan Kristoffer Dale debuterte i 2016 med novelleboka Arbeidsnever, som fikk en sjelden god mottakelse blant lesere og kritikere. 

Novellene dreier seg om de som har falt utenfor; de som ikke fiksa skolen, og droppa ut. De ufaglærte. De som aldri flytta hjemmefra. De som aldri fant noen å slå seg ned sammen med, og de som har blitt forlatt. Novellene utspiller seg i samme miljø, og handler om vanlige menneskers liv og arbeid. Alle sliter de med sitt: usikkerhet, kjærligheten, økonomien og seg sjøl.

 «Arbeidsnever har blitt en av de fineste novellesamlingene innen 'røff bygde-realisme', siden Kyrre Andreassen debuterte med Det er her du har venna dine, i 1997. Og det er jo en god stund siden.» - Ingvar Ambjørnsen

Ibsenhusets Peer Gynt-sal, småbord og salg fra baren
Dørene åpnes kl. 18.30

Foto:
Fløgstad – Julie Pike
Dale – Kjersti Slettskog
Andreassen – Eivind Mo Andreassen

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Det er nå bestemt at Skien skal få nytt bibliotek. Ibsenhuset ønsker at dette skal ligge i nær tilknytning til byens storstue og i Kulturkvartalet. Trykk her for å se en presentasjon av det foreløpige forslaget. 

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>