Ingeborg Senneset og Mariann Youmans

Onsdag 17. oktober kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 150,-
  • Student: 75,-
  • LiS-medlem: kr 100,-

Litteraturhuset i Skien presenterer Ingeborg Senneset og Mariann Youmans i samtale med Peder Kjøs. Fra smådeppa til innlagt – om vanskelige følelser som redsel, tristhet og raseri og alvorlige utfordringer som anoreksi og selvmordstanker. Ta med deg foreldrene dine eller ungdommene dine, og få med deg et forfattermøte som virkelig utgjør en forskjell.

Om de vanskelige tinga

To forfattere møtes i samtale med en av landets råeste psykologer. Gjennom to bøker kommer vi inn på vanskelige følelser som redsel, tristhet og raseri og alvorlige utfordringer som anoreksi og selvmordstanker. 

Ingeborg Senneset har skrevet boka Anorektisk, som handler om årene Senneset selv var innlagt på sykehus. Hun gir oss en ærlig, nådeløs og usentimental skildring fra anoreksiens innside. Skrevet over tre år, gjennom en langsom tilfriskning, av en forfatter med den unike kombinasjonen pasient, journalist og sykepleier.

Mariann Youmans har skrevet en håndbok i følelser for SKAM-generasjonen. Den er full av humor og varme, og gir tro på at ting kan bli bedre. Youmans sin metode har i flere bøker vært å la unge selv komme til orde som eksperter på seg selv. FØLELSER har blitt til i samarbeid med et titalls unge mennesker med bred livserfaring.

Ingeborg Senneset 

(f. 1985) er journalist i Aftenposten, styremedlem i ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN, meddommer i Oslo tingrett, utdannet sykepleier, foredragsholder, og tidligere blogger og redaktør. Hun jobber med debatt, kommentar og nyheter. Senneset har markert seg innenfor tema som psykiatri, helse, menneskerettigheter, kritisk tenkning, vitenskap, religion, antisemittisme, vaksinemotstand, monarki, humanisme og mediekritikk.

Mariann Youmans

(f. 1971) jobber som konsulent, forfatter og foredragsholder. Hun har en dobbel bachelorgrad innen humaniora og samfunnsfag fra UiO og NTNU, er utdannet gruppeveileder og har en master som manusforfatter fra UCLA, Los Angeles. Hun var prosjektleder for Barnekonvensjons-satsningen "Barn i fokus - unge premisser" og satt i Interrimstyret i Forum for Barnekonvensjonen og var en del av Norges delegasjon til FN i forbindelse med barnetoppmøtet i 2001. Senere har hun ledet ungdomssatsninger og utviklingsarbeid i samarbeid med ulike organisasjoner. Hun har også skrevet teaterstykker, manus til animasjonsfilm, TV-drama og hørespill for TV2 og NRK.

Peder Kjøs

(f. 1967) er psykolog og forfatter, kjent fra TV-dokumentaren Jeg Mot Meg, NRK-podkasten Hos Peder, og som fast skribent i VG. Høsten 2018 slipper han essaysamlingen Berøring, der han tar for seg menneskelig kontakt i bred forstand. Sex, omsorg for spedbarn, tortur, medfølelse, omtanke for dyr, forholdet til Gud, onani og psykologers berøring av klienter er blant temaene han tar for seg med utgangspunkt i sin faglige kunnskap, sin erfaring som terapeut og sitt eget liv.

 

Peer Gynt-salen
Dørene åpnes kl. 18.00
Foto Senneset: Maja Hattvang
Foto Youmans: Grete Bro Thuestad
Foto Kjøs: NRK

Medlemskap

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. 

Vi advarer våre kunder

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se høstens program her.

Gi en kulturopplevelse i gave.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>