Hundekveld med Marit Beate Kasin og Kittil Haugen

Tirsdag 02. oktober kl 18.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 150,-

Hun kjører langdistanse hundeløp og han driver egen hundeskole i Skien. Hun driver langdistansekennelen Vinterdans og er forfatteren av suksessboka med samme navn, han har hatt hovedansvaret for alle tjenestehundene til politiet i Telemark i 25 år.  Sammen kan de gi oss hundeeiere masse inspirasjon og nyttig lærdom. Bli med på 2 spennende foredrag og stor salgsutstilling. 

Marit Beate Kasin

   
 

Foto: Dominik Fleischman

 
   

Marit Beate Kasin  er en norsk hundekjører og journalist, som konkurrerer i norgeseliten i langdistanse hundekjøring. 

I 2008 startet hun langdistansekennelen Vinterdans, som består av 16 løpshunder og om lag like mange unghunder og valper.

Vinterdans konkurrerer de i de lengste løpene i Europa, som Femundløpet (600 km.) og Finnmarksløpet (1200 km.).

Kasin og hundene har mange gode resultater, blant annet ble de beste rookie/førstegangskjører på Finnmarksløpet i 2015, Norgesmester i 2016 og sammenlagtvinner på Finnmarksløpet i 2016 og 2017. 

Kasin jobber til daglig i redaksjonen i avisa Valdres på Fagernes.  Hun er født og oppvokst på Notodden, Telemark. Nå bor hun i Øystre Slidre i Valdres, nær Jotunheimen og Langsua nasjonalpark, hvor treningsforholdene er gode og vintrene snørike og lange.

Hun fikk sin første Border collie da hun var 11 år gammel, og har tidligere trent og konkurrert med lydighetshunder, brukshunder, gjeterhunder og søk- og redningshunder.

Hun har et tett og nært forhold til hundene sine, og velger å ha en forholdsvis liten kennel, med fokus på å få ut potensialet hos hver enkelt hund, både fysisk og mentalt.

Våren 2018 gav hun ut boken «Vinterdans» på Aschehoug forlag. Boken har fått strålende anmeldelser. «En debutant som har skrevet en umiddelbar klassiker innenfor villmarksprosa. Helge Ingstad ville vært stolt», skrev Dagbladets anmelder, som rullet terningkast seks for boken.  

Kittil Haugen

 

Foto: Stian Refsdal

 
 

Kittil Haugen har jobbet som hundefører i politiet i 34 år, og i løpet av disse årene har han hatt 5 godkjente patruljehunder. Han har hatt det operative, administrative og treningsansvaret for alle tjenestehundene i Telemark de siste 25 årene. Haugen er utdannet hundeinstruktør ved Politihøgskolen for patruljehund-tjenesten og har hatt instruktør-ansvar for utallige sentrale hundekurs. 
Han har konkurrert mye med sine tjenestehunder, både sivilt og innenfor politiet, og har vunnet flere norske og nordiske mesterskap.

For noen år siden startet han Kittil Haugens Hundeskolen fordi han ønsket å jobbe videre med det han virkelig brenner for, har kunnskap om og ikke minst kompetanse på – nemlig hund. Det er nok mange i området som allerede har stiftet bekjentskap med Kittil Haugen via hans populære hundeskole. 

Salgsutstilling

Foredragene vil foregå i Peer Gynt-salen. Både før, i pausen og etter foredragene vil foajeen by på en spennende salgsutstilling. 

Vi advarer våre kunder

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se høstens program her.

Gi en kulturopplevelse i gave.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>