Blå Koral - Knut Reiersrud og Iver Kleive

Torsdag 30. mars kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 385,-

Albumet ”Blå Koral” med Knut Reiersrud og Iver Kleive fra 1991, vant Spellemannsprisen i kategorien åpen klasse og har for alltid forandret norsk kirkemusikk i tillegg til å selge nærmere 40.000 fysiske eksemplarer. Dette blir en fantastisk konsert med gjenhør av en fantastisk utgivelse. 

En perle av et album

Den egenartede måten å tolke salmemelodier på representerer et særegent uttrykk for 1900-tallets clash mellom afro-amerikanske tradisjoner og europeisk sakralitet.

Albumet ble innspilt i Odense Domkirke og var starten på et unikt samarbeid mellom organisten Iver Kleive og gitaristen Knut Reiersrud. Det har resultert i flere oppfølgere: ”Himmelskip” (1996) og ”Nåde Over Nåde” (2006), foruten to utgivelser der de to ”koralrevene” samarbeider med Povl Dissing: ”Den signede dag” (2001) og ”Som den gyldne sol” (2013).

 

I tillegg til de mange utgivelsene har mange hundre konserter i Norge, Danmark, USA, India, Pakistan, Sør-Afrika og de fleste europeiske land fulgt i kjølvannet av Blå Koral. Og avslutnings-soundtrack’et til åpningsseremonien for vinterolympiaden på Lillehammer i 1994, hentet fra plata har for alltid brent seg fast i den norske folkesjela.

Peer Gynt-salen, småbord og salg fra disk. 

Vi advarer våre kunder

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Skiens kunstforening har tilholdssted i Ibsenhusets hovedfoaje. Besøk deres nettsider her. 

Vil du støtte Litteraturhuset i Skien? Bli medlem, og gi folka bak Litteraturhuset et skikkelig løft i arbeidet! Medlemskapet gjelder for én sesong og innebærer noen eksklusive medlemsfordeler, deriblant rabatt på billetter. LES MER

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>