Blå Koral - Knut Reiersrud og Iver Kleive

Torsdag 30. mars kl 19.00 Legg til kalender
Priser
  • Ordinær: 385,-

Albumet ”Blå Koral” med Knut Reiersrud og Iver Kleive fra 1991, vant Spellemannsprisen i kategorien åpen klasse og har for alltid forandret norsk kirkemusikk i tillegg til å selge nærmere 40.000 fysiske eksemplarer. Dette blir en fantastisk konsert med gjenhør av en fantastisk utgivelse. 

En perle av et album

Den egenartede måten å tolke salmemelodier på representerer et særegent uttrykk for 1900-tallets clash mellom afro-amerikanske tradisjoner og europeisk sakralitet.

Albumet ble innspilt i Odense Domkirke og var starten på et unikt samarbeid mellom organisten Iver Kleive og gitaristen Knut Reiersrud. Det har resultert i flere oppfølgere: ”Himmelskip” (1996) og ”Nåde Over Nåde” (2006), foruten to utgivelser der de to ”koralrevene” samarbeider med Povl Dissing: ”Den signede dag” (2001) og ”Som den gyldne sol” (2013).

 

I tillegg til de mange utgivelsene har mange hundre konserter i Norge, Danmark, USA, India, Pakistan, Sør-Afrika og de fleste europeiske land fulgt i kjølvannet av Blå Koral. Og avslutnings-soundtrack’et til åpningsseremonien for vinterolympiaden på Lillehammer i 1994, hentet fra plata har for alltid brent seg fast i den norske folkesjela.

Peer Gynt-salen, småbord og salg fra disk. 

Billettkontorets åpningstider

Hverdager: 12-19
Lørdager: 11-14

Ellers 2 timer før forestilling

Telefon 35 90 54 90

Gi en kulturopplevelse i gave.

Lørdager kl. 12 - 13
Gratis adgang
Se vårens program

Hedvigs hybel

Møteplassen på Ibsenhuset for deg som er ung. Les mer.

Det er nå bestemt at Skien skal få nytt bibliotek. Ibsenhuset ønsker at dette skal ligge i nær tilknytning til byens storstue og i Kulturkvartalet. Trykk her for å se en presentasjon av det foreløpige forslaget. 

TripAdvisor

Advokatfirmaet Wexels

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.

<<
Hide >>